Nuoret Leijonat tiedostaa hurjavireisen Ruotsin vahvuudet – "Pitää olla hereillä"

Janne Naukkarinen tiedostaa Ruotsin vahvuudet – "Pitää olla hereillä" 1:38
Suomen Janne Naukkarinen tiedostaa hyvin Ruotsin vahvuudet: "Pitää olla hereillä"

Suomi päättää lohkovaiheen alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa sunnuntaina, kun se kohtaa ilman tappioita marssivan Ruotsin.

Nuorten Leijonien otteet ovat ailahdelleet MM-kisojen aikana, mutta perjantainen Latvia-ottelu antoi jo viitteitä paremmasta.

Ruotsilla puolestaan kulkee mallikkaasti. Joukkue on voittanut kaikki kolme otteluaan päästämättä yhtäkään maalia. Perjantaina Ruotsi kaatoi Kanadan tyylipuhtaasti 2-0.

Nuorten Leijonien hyökkääjä Janne Naukkarinen seurasi Ruotsin ja Kanadan välistä ottelua sunnuntai silmällä pitäen. Ruotsin peli teki suuren vaikutuksen Naukkariseen.

– Tosi kiekollisia pelaajia, jotka taklaavat loppuun asti. Oli ainakin tunnetta pelissä. Kyllä siinä kiekko liikkui aikamoista vauhtia. Saa olla huomenna hereillä, Naukkarinen toteaa MTV Urheilulle.

Ruotsin puolustus on ollut tähän asti täyttä rautaa. Sen sai kokea myös Kanada, joka ei saanut ohitettua Tre Kronorin puolustusmuuria kertaakaan. Naukkarinen nostaa esiin yhden Ruotsin erityisen vahvuuden.

– Ruotsi myllytti aika hyvin, eikä kanadalaiset päässeet maalin eteen hakkaamaan ripareita sisään. Siellä oli Ruotsi vahva, Naukkarinen huomauttaa.

Suomen avainhyökkääjä Jani Nyman on joukkuetoverinsa kanssa samoilla linjoilla.

– Erittäin hyvin puolustava ja erittäin vaarallinen hyökkäyspäässä myös. Se on iso haaste, mutta me menemme hyvällä fiiliksellä ja itseluottamuksella sitä kohti.

Suomi hävisi kisojen kaksi ensimmäistä peliään Saksalle ja Kanadalle, mutta perjantainen voitto Latviasta löi Nuorten Leijonien junan takaisin raiteilleen. Mitä Ruotsin voittamiseen sunnuntaina vaaditaan?

– Kamppailua ja isoa työmäärää, Naukkarinen paaluttaa. 

Lue myös:

    Uusimmat