Nuukuusviikolla huomiota ruuan ympäristövaikutuksiin

kotim. kasvikset
kotim. kasviksetCopyright Alma Media Oyj 2000
Julkaistu 17.04.2002 13:33

Tällä viikolla vietetään Kansalaisjärjestöjen vuotuista kestävän kulutuksen teemaviikkoa, Nuukuusviikkoa. Tällä kertaa aiheena on ruuantuotannon aiheuttamat ympäristövaikutukset. Nuukuusviikolla Kierrätysliikkeen jäsenjärjestöt kampanjoivat lähiruuan, luomutuotannon, kasvispainotteisen ruokavalion ja Reilun kaupan -tuotteiden puolesta. Viikolla ei suinkaan nuukailla ruuan määrässä tai juosta tarjousten perässä vaan säästetään ruokavalinnoilla energiaa ja luonnonvaroja. Elintarvikkeiden kulutus aiheuttaa puolet kotitalouksien energiankäytöstä, kun laskelmissa otetaan huomioon myös elintarvikkeiden valmistuksessa käytettävä energia. Lisätietoja saa Nuukuusviikon kotisivuilta osoitteesta www.luontoliitto.fi/nuukuusviikko.

(Mtv3-STT)

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle