Nyt iskevät rankkasateet – näille alueille ne iskevät

Viikonloppuna sadekuuroja on riittänyt ainakin osassa maata. Sadekuurot ovat pikkuhiljaa väistymässä ja viikosta on tulossa osittain poutainen, mutta rankkasateitakin on luvassa.

Maanantaina maan etelä- ja länsiosissa saadaan sade- ja myös ukkoskuuroja, mutta laajoilla alueilla sekä idässä että pohjoisessa on luvassa aurinkoista ja kesäistä säätä, kertoo meteorologi Miina Manninen.

Lähipäivinä on luvassa myös lämpöä. Tiistaina elohopea saattaa käväistä paikoin jopa 25 asteessa maan eteläosissa ja Lapissa.

Ilmatieteenlaitos on varoittanut myös rankkasateista osassa maata. Maanantaina iltapäivällä vettä voi sataa rankasti Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Satakunnassa, Varsinais-Suomessa ja Kanta-Hämeessä.

Viikonlopuksi luvassa sateita

Viikon edetessä sateet ovat työntymässä korkeapaineen myötä pikkuhiljaa kohti Lounais-Suomea.

Tiistaina ja keskiviikkona eteläosissa maata ja etenkin lounaassa saattaa tulla sadekuuroja, mutta muuten suureen osaan maata on luvassa aurinkoista ja lämmintä säätä.

Torstaina Atlantin yllä oleva laaja matalapaine alkaa pikkuhiljaa puskea Suomen yllä olevaa korkeapainetta pois, ja loppuviikko näyttää epävakaiselta etenkin maan etelä- ja keskiosissa.

Pohjoisosissa maata sää saattaa jatkua poutaisena viikonloppuun asti. Viikonloppuna kannattaa näillä näkymin varautua sateisiin koko maassa.

Katso tämän viikon sääennuste jutun alusta.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat