Nyt meni kuppi nurin – maailmanmestari hyökkäsi kameramiehen kimppuun

Argentiinan tähtimaalivahti Emiliano Martinez ei onnistunut pitämään tunteitaan kurissa, kun hän löi kameramiehen kumoon Kolumbialle kärsityn MM-karsintatappion jälkeen. Martinezille vaaditaan tempusta rangaistusta.

Argentiina hävisi Kolumbialle 1–2-lukemin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa. Kolumbialaistähti James Rodriguez teki voittomaalin pilkulta sen jälkeen, kun Argentiinan Nicolas Gonzalez oli tuonut Argentiinan tasoihin Yerson Mosqueran naulattua ensimmäisenä.

Argentiina säilytti vierastappiosta huolimatta kärkipaikkansa MM-karsintalohkon kärjessä, mutta Martinez ei tulosta purematta niellyt. Kun kameramies tuli Martinezin eteen kuvaamaan häntä päätösvihellyksen jälkeen, kävi Aston Villan maalivahti tämän kimppuun.

Martinez löi kameran välittömästi pois tieltään, minkä jälkeen kuvaaja Jhonny Jackson kaatui nurmen pintaan. Tapaus sai myös Jacksonin vihaiseksi.

Artikkeli jatkuu videoupotuksen jälkeen.

 

– Yhtäkkiä Dibu (Martinez) tyrmäsi minut maihin. Se sai minut vihaiseksi, hyvin vihaiseksi, koska tein töitä, aivan kuten hän teki. Hän pelasi ja minä käytin kameraani, Jackson kertoi kokemuksestaan TyC Sportsille.

Jackson sanoi, ettei sanonut Martinezille mitään tilanteen jälkeen. Antamassaan haastattelussaan hän kuitenkin lähetti 32-vuotiaalle maailmanmestarille kannustavan viestin perään.

– Halusin sanoa sinulle, että pysy rauhallisena, veli. Elämässä jokainen on joskus hävinnyt pelin, ja tuo tappio merkitsi sinulle paljon. Mutta suuntaa katseesi eteenpäin, Jackson lisäsi.

Kolumbiassa vaaditaan rangaistusta

Martinezille vaaditaan rangaistusta aggressiivisesta ylilyönnistään. Kolumbian urheilutoimittajien liitto on käskenyt kansainvälistä jalkapalloliittoa Fifaa ryhtymään toimiin järeän lausunnon välityksellä.

– Kameramiestä lyöminen varusteiden heittämiseksi kentälle on hyökkäys sananvapautta vastaan, mitä liittomme ei hyväksy. Vaadimme, että Fifa määrää esimerkillisen rangaistuksen Emiliano Dibu Martinezille, joka ei ole esimerkki uusille sukupolville, lausunnossa kerrottiin.

Jos Martinez saa tempustaan pelikieltoa, voi se evätä Argentiinan ykkösvahdin osallistumisen lokakuun MM-karsintapeleihin Venezuelaa ja Boliviaa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat