Nyt myös Stubb kommentoi Arvoseen liittyvää kohua: Kehottaa olemaan tuomitsematta

Kokoomuksen presidenttiehdokas Alexander Stubb kehottaa nimitystilanteissa olemaan tuomitsematta sellaisia ihmisiä, joilla on poliittista kokemusta.

Viime päivinä julkisuudessa on noussut keskusteluun kokoomustaustaisen Jori Arvosen valinta EU-edustuston päälliköksi. Ulkoasiainhallinnon virkamiesyhdistys on kritisoinut Arvosen valintaa tehtävään, mutta ulkoministeri Elina Valtonen (kok.) on puolustanut nimitystä Suomen Kuvalehden haastattelussa.

Stubb ei ottanut kantaa sen paremmin Arvosen kuin muunkaan yksittäisen ihmisen nimitykseen vaan puhui asiasta yleisellä tasolla.

–  Itse toivoisin, että me voisimme ottaa oppia vaikkapa osittain Yhdysvalloista, jossa on aika vahvakin kierto virkamiesten, akateemisen maailman, think tank (ajatushautomot) -maailman ja poliittisen maailman välillä. Se tarkoittaisi käytännössä sitä, että ihmisille sallittaisiin mahdollisuus saada virikkeitä ja kokemusta eri elämänaloilta, hän kertoi tänään kampanjakiertueellaan.

Stubb kertoo poistaneensa ulkoministeriaikanaan poliittiset puolueet ulkoministeriön Kavaku-kurssilta eli kansainvälisten asioiden valmennuskurssin valintaorganisaatiosta.

– Olen taustaltani virkamies ja olen aina suhtautunut aika varauksellisesti poliittisiin virkanimityksiin.

Samalla hän kuitenkin toteaa tulleensa valituksi Euroopan investointipankin EIP:n varapääjohtajaksi poliittisin perustein ja olevansa nimityksestä kiitollinen, koska tehtävä syvensi hänen ymmärrystään rahoitusmaailmasta.

Hänen mukaansa poliittiset virkanimitykset tulee käsitellä tapauskohtaisesti ja yksityiskohtaisesti.

– Ei tuomita ihmistä, jolla on poliittista kokemusta. Se ei saa estää nimitystä. Pidetään linja kuitenkin siinä, että nimitykset tehdään virkakoneiston mukaisesti, Stubb kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat