Nyt on varhaisvihannekset parhaimmillaan!

Valokuvaaja Sanna Peurakoski, Studio Klikki Oy
Valokuvaaja Sanna Peurakoski, Studio Klikki OyCopyright MTV Oy 2002,Valokuvaaja Sanna
Julkaistu 23.06.2002 21:04

Kasvikset kuuluvat olennaisena osana kesään ja kesäruokaan. Monella meistä on ruokaohjeita ja ruoanlaittotapoja, joihin siirrytään heti ensimmäisten rapeiden ja samalla mehukkaiden varhaisvihannesten, kuten kaalien ja kukkakaalien ilmaannuttua markkinoille. Monet syövät esimerkiksi kukkakaalia lähes ainoastaan kesällä, jolloin myös maku on parhaimmillaan.

Kasvikset tarjoavat helppoja vaihtoehtoja kesäkeittiöön. Esimerkiksi varhaisvihanneksista valmistetut erilaiset ruokasalaatit sopivat mainiosti lounaaksi tai lisäkkeeksi grilliruuille. Mansikat, herneet, uudet perunat, salaatit, kurkut ja tomaatit kuuluvat parhaan sesongin aikana monen päivittäisiin ostoksiin.

Vinkkejä varhaisvihannesten säilytykseen:

Valokuvaaja Sanna Peurakoski, Piquant

Valokuvaaja Sanna Peurakoski, Piquant

- Nahistumisen estämiseksi naatit poistetaan heti nippujuureksista (porkkana, nauris ja punajuuri). -Nipputuotteet pakataan aina muoviin, jos niitä säilytetään pitemmän ajan. -Varhaisperuna säilytetään +10 - +14 lämpötilassa muovilla suojattuna. Lämpimämmässä varhaisperuna nahistuu ja kylmemmässä vetistyy, korkean vesipitoisuutensa takia. -Mansikka kuljetetaan ja säilytetään laatikossa tai rasiassa. Mansikan rakenne heikkenee kun sitä kauhotaan muovilapiolla ja kuljetetaan muovipussissa.

Kokeile vaihteeksi lämmintä varhaisvihannessalaattia.

(Mtv3-Finfood)

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle