"Nyt pitää loppua kaikki vihanpito": Tampereella surmatun naisen omaiset lähettivät Aamulehdelle vetoomuksen

Tampereella Hämeenkadulla viime torstaina illalla kuoliaaksi ammutun naisen omaiset ovat lähettäneet Aamulehdelle vetoomuksen, jossa toivovat rauhaa surra rauhassa.

Viime viikolla romanimiehen epäillään tappaneen romaninaisen Tampereella Hämeenkadulla tapahtuneessa ampumisessa. Suomen romanit ovat kertoneet olevansa syvästi järkyttyneitä tapauksesta ja se on aiheuttanut pelkoa ja epävarmuutta romaniyhteisössä, kertoo Romano Missio aiemmassa kannanotossaan.

Aamulehdelle lähettämässään vetoomuksessa myös uhrin omaiset kirjoittavat toiveestaan saada surra rauhassa.

– Nyt pitää loppua kaikki vihanpito ja suunsoitto. Tämä asia ei kuulu kenellekään tekijän porukalle. Emme me romanit halua väkivaltaa, vaan rauhaa, vetoomuksessa kirjoitetaan.

– Pyydämme, että saisimme järjestää hautajaiset rauhassa ja kunnialla. Myös surra rauhassa. Me emme halua, että rakkaan läheisemme, teloituksen uhrin nimissä, riidellään ja jaetaan pahuutta, toimitukseen tulleessa vetoomuksessa jatkuu.

Aamulehti tavoitti uhrin omaisen, joka kertoi henkirikoksen uhrin olleen kiltti ja kansainvälinen nainen, jolla oli paljon ystäviä myös romaniyhteisön ulkopuolella. Omainen kertoo Aamulehdelle, että uhrin sylissä ampumishetkellä ollut pieni poika voi olosuhteisiin nähden hyvin.

Lue myös:

    Uusimmat