Nyt puhuu hiihtofinaalissa ladulla sekoillut ruotsalaispomo – sakkoa tulee: "Olen vihainen itselleni"

Östersundin maailmancupin naisten sprinttifinaalissa nähtiin erikoinen välikohtaus, kun Ruotsin joukkueeseen kuulunut henkilö asteli ladulle ja törmäsi jenkkihiihtäjä Rosie Brennaniin. Latuharhailijaksi paljastui Ruotsin maajoukkueen pomo Lars Öberg.

Ruotsin Emma Ribom paineli perinteisen sprintin voittoon Östersundissa. Kisassa nähtiin dramaattinen tilanne, kun Yhdysvaltain Rosie Brennan törmäsi Ruotsin joukkueen hiihtopomon Lars Öbergin kanssa. 

Öberg asteli ladun puolelle kesken kisan. Ruotsalainen kommentoi toimintaansa Aftonbladetin haastattelussa.

– Valmennustoimintani sai minut menemään liian lähelle latua ja häiritsemään amerikkalaishiihtäjää. Se oli valitettava tilanne ja minun on otettava tapauksesta vastuu. Olen vihainen itselleni, että menin liian lähelle latua, Öberg sanoo. 

Öbergin mukaan kisatoimitsijat antavat hänelle tapauksesta sakkorangaistuksen. Sakkosumma on noin 350 euroa. 

Ruotsalaisen alle jäänyt Brennan avasi oman näkemyksensä tapauksesta.

– Olisi voinut käydä paljon huonommin, mutta tein parhaani. Se oli syvältä. Se tapahtui hyvin nopeasti. Eihän tuollaista koskaan odota, hän sanoo.

– Minusta se oli aika huonoa toimintaa valmentajalta. Heidän pitäisi tietää, miten kisa toimii ja mitä tapahtuu. 

Brennan oli kisassa lopulta neljäs. Häneltä kysyttiin, paljonko törmäys vaikutti lopputulokseen. Hän ei osannut arvioida asiaa. Vauhtia jenkkihiihtäjä kuitenkin tilanteessa menetti. Brennanin mielestä sanktio on tarpeen.

– Kyllä, mielestäni. Ei voi olla valmentajaa, joka toimii noin. On oltava seuraukset. Tuo ei saa toistua. 

Lue myös:

    Uusimmat