Pesäpallokausi alkaa jo muutaman viikon päästä, seuroja vaanii vielä useita uhkakuvia: "Emme oikeasti tiedä, mikä tämä tilanne on"

1.03811527
Tomi Natri/All Over Press
Julkaistu 23.05.2020 10:57
Toimittajan kuva

Mikko Hyytiä

mikko.hyytia@mtv.fi

Naisten superpesiskausi alkaa 12. kesäkuuta. Perjantaina saatiin varmistus sille, että kaikki 12 joukkuetta ovat mukana sarjassa. Viimeisenä osallistumistaan empi kestomenestyjä Porin Pesäkarhut

Pesäkarhujen puheenjohtaja Vesa Saine kertoi aiemmin toukokuussa MTV Urheilulle, että seura harkitsi vakavasti sitä, kannattaisiko alkavaan kauteen lähteä lainkaan mukaan.

Perjantaina julkaistu osallistumispäätös tehtiin mittavan kokonaisharkinnan pohjalta.

– Kaipasimme selkeyttä epidemiatilanteeseen ja ohjeistuksiin; mitä ne tarkoittavat urheilijoiden ja tapahtumajärjestäjän osalta. Olympiakomitealta tuli ohjeita, ja AVIlta saatiin tällä viikolla ohjeita siitä, minkälaiset edellytykset vastuulliselle tapahtuman järjestämiselle on. Katsoimme, että kohtuullisilla lisäkustannuksilla pystymme tapahtuman ja joukkueen toiminnan järjestämään näissä olosuhteissa, Saine sanoo MTV Urheilulle.

Vaikka osallistumispäätös on nyt tehty ja Porissakin tehdään hartiavoimin töitä kauden aloittamiseksi, ilmassa roikkuu runsaasti kysymysmerkkejä – jopa uhkakuvia.

– Taloudellisesti kaudesta tulee varmasti raskas. Emme esimerkiksi tiedä, miten yleisö tulee käyttäytymään. Puhutaan paljon siitä, että yleisöä saadaan ottaa 500, mutta mitä sitten tehdään, jos tuleekin 50? Emme oikeasti tiedä, mikä tämä tilanne on. Toinen tekijä on se, montako kierrosta pystytään huonoimmassa tapauksessa pelaamaan.

Katsojarajoitus iskee tilastojen perusteella kipeimmin juuri Pesäkarhuihin, sillä Porissa on ollut viime vuosina naisten Superpesiksen suurimmat yleisökeskiarvot: yli 1 000 katsojaa ottelua kohden.

– Nyt nostetaan seuroissa kaikki kulut ylös, ja sitten voi olla, että muutaman viikon päästä ollaan sellaisessa tilanteessa, että esimerkiksi ottelutapahtumia ei pystytä järjestämään. On monta jokerikorttia, joista ei tiedetä, miten niiden kanssa tulee käymään, jos epidemiatilanne pahenee tästä tämänhetkisestä. Nythän se on hyvä valtakunnallisesti, ja se oli yksi tekijä, joka antoi rohkeutta tehdä sen päätöksen, että kauteen uskalletaan lähteä.

Pesäpallon sarjajärjestelmät julkaistiin perjantaina.

Naisten Superpesiksessä joukkueet on jaettu maantieteellisesti neljään kolmen joukkueen lohkoon. Oman lohkon joukkueet kohdataan neljästi, kahden muun lohkon joukkueet kahdesti. Yhden lohkon joukkueita ei kohdata runkosarjassa kertaakaan, ja näin esimerkiksi Pesäkarhut voi kohdata viime syksyn finaalivastustajansa Jyväskylän Kirittäret vasta pudotuspeleissä.

Runkosarjaotteluita kertyy kaikkiaan 20, ja pudotuspeleihin etenee kahdeksan parasta joukkuetta.

Puolivälierät ja pronssiottelusarja pelataan paras kolmesta, välierät ja loppuottelusarja paras viidestä. Yksikään joukkue ei putoa sarjaporrasta alemmas.

Tuoreimmat aiheesta

Pesäpallo