Valtteri Filppula avaa Jokerit-sopimuksensa sisältämää erikoisuutta: "Iso juttu itselleni"

Tästä kaikki alkoi: Valtteri Filppula palaa pitkältä kierrokselta Jokereihin 2:37
Tästä kaikki alkoi: Valtteri Filppula palaa pitkältä kierrokselta Jokereihin.

Valtteri Filppula palaa Jokereihin, josta ponnisti maailmalle lähes 20 vuotta sitten. Kaiken voittanut Filppula ei saa pelaamisestaan palkkaa. Filppula kommentoi korvausasiaa MTV Urheilulle.

16-vuotiaana Jokereiden junioreihin liittynyt Filppula lähti vuonna 2005 seurasta Pohjois-Amerikkaan pelattuaan kaksi kautta SM-liigassa. Edellisen kerran Filppula nähtiin jokerinutussa kaudella 2012-2013 NHL:n työsulun aikana.

Maanantaina ympyrä sulkeutui, kun Jokereiden järjestämässä tiedotustilaisuudessa paaluustaan kertoi innostunut 40-vuotias kiekkoilija. Muun muassa Stanley cupin, olympiakultaa ja maailmanmestaruuden urallaan voittanut Filppula löysi kesällä innon jatkaa pitkää uraansa.

– Olen varsinkin viimeiset vuodet ottanut aikaa vähän kesällä ja miettinyt, haluanko vielä pelata ja riittääkö motivaatio tehdä kaikki muutkin asiat, mitkä siihen liittyvät, mahdollisimman hyvin, Filppula kertoi MTV Urheilun haastattelussa.

– Muutaman viime kauden jälkeen on ollut vähän fiilis, että ei välttämättä enää halua pelata. Jossain vaiheessa kesällä on sitten tullut fiilis, että haluaakin vielä. Nyt kävi samalla tavalla. Tuli fiilis, että haluan olla Suomessa. Ei oikeastaan ollut vaihtoehtoja. Jos pelaan, pelaan Jokereissa.

Filppula kertoo Jokereiden tunnustelleen jo kesäkuussa hänen halukkuuttaan liittyä Mestis-miehistöön. Vielä tuossa vaiheessa ajatukset uran jatkamisesta eivät olleet selkiytyneet. Yhteydenpito jatkui satunnaisena, ja Filppula alkoi käydä jäällä tunnustelemassa, olisiko pelaaminen vielä kivaa.

– Kaikki meni ihan hyvin ja alkoi tuntua siltä, että haluan vielä pelata.

Samalla viivalla

Filppula liittyy Jokereiden joukkueeseen syyskuun alussa ja hänen on määrä pelata ensimmäinen ottelunsa 17. syyskuuta, kun Jokerit kohtaa TuTon. Tuossa vaiheessa Jokereilla on takanaan yksi kamppailu, kauden avausottelu Kiekko-Vantaata vastaa. 

Mitään erivapauksia supertähtistatuksella Mestis-seuraan tulevan Filppulan sopimukseen ei sisälly.

– Kun mennään joukkueeseen, ollaan ihan samalla viivalla kuin muutkin. Ilman muuta sen pitää mennä niin. Ei siinä ole kahta kysymystä.

Yksi erikoisuus Filppulan sopimuksesta löytyy. Jokerit kertoi tiedotustilaisuudessa, ettei Filppulan liittyminen rasita seuran pelaajabudjettia. Hän ei siis saa pelaamisestaan palkkaa. Sen sijaan Filppulasta tulee Jokereiden osaomistaja. 

Rahaa säästyy pelaajahankintoihin, jotka auttavat Jokereita kohti tavoitetta: SM-liigaa. 

– Tärkeämpi juttu itselle oli se, että haluaisin saada Jokereita Liigaan, ja tällä tavalla pystyn siinä ehkä vähän auttamaan. Oli puhe, että tulee pelaajahankintoja, ja siihen jää budjetissa tilaa.

– Pääsin osaksi omistajia. Se oli iso juttu itselleni ja se vastaaa vähän sitä palkkaa tavallaan. 

Jokereiden puheenjohtaja Mikko Saarni kertoo, että jonkinlaiset menestysbonukset Filppulan sopimukseen on kuitenkin kirjattu.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Valtteri Filppula avaa Jokereihin paluun taustoja 3:14
Valtteri Filppula avaa Jokerit-siirtonsa taustoja.

Viimeiset kolme kautta sveitsiläisessä Geneve-Servetten joukkueessa pelannut Filppula kertoo kyselyitä tulleen muualtakin. Päätös oli kuitenkin selkeä. Ura jatkuisi ainoastaan Suomessa. Jokereista Filppula puhuu arvostavaan sävyyn.

– Jokerit on ollut iso osa omaa uraani. Nuorissa tulin tänne ja sain pelata Liigassa. Sieltä puolelta on yritety puskea minua eteenpäin ja auttaa siinä uran alkuvaiheesa, että kaikki lähtisi menemään mahdollisimman hyvin. Siitä olen tosi kiitollinen ja sitä kautta Jokereista on tullut tosi tärkeä seura itselleni.

Täydellinen mysteeri

Filppula kertoo seuranneensa jonkin verran Jokerien uutta tulemista lähinnä tulosten kautta. Sarjana Mestis on täydellinen mysteeri.

– En ole peliäkään nähnyt pitkään aikaan, enkä osaa sanoa, millaista peli tulee olemaan.

SM-liiga aukeaa tulevalla kaudella niin, että Mestiksen voittajalla on karsintojen kautta mahdollisuus lunastaa itselleen nousu maan pääsarjaan. Sinne tähyää myös Filppula, joka haluaa auttaa Jokerit kohti tavoitetta.

– Paljon kovia pelejä niin kuin normaalistikin. Missään sarjassa voittaminen ei ole helppoa, mutta totta kai siihen tähdätään ja se on tavoite. Se puskee eteenpäin.

Filppulan sopimus kattaa alkajaisiksi tulevan kauden. Jatkoa tarkistellaan myöhemmin. Jossain vaiheessa peliura kuitenkin tulee päätökseen, minkä jälkeen työt voisivat jatkua Jokereiden organisaatiossa.

– Katsotaan. On jonkin verran puhuttu, että voisi olla mahdollista. Kun pelaa, kaikki keskittyminen menee kuitenkin pelaamiseen.

– Se on tärkeää, että kun pelit loppuu on mahdollisuus tehdä jotain muuta. 

– Se antaa turvallisuuden tunnetta tulevaisuutta kohtaan.

Juttua muokattu 19.8 kello 16.51. Korjattu, että Filppula pelasi kahden sijaan kolme edellistä kautta Sveitsissä.

Lue myös:

    Uusimmat