Valtteri Filppula tunnusti Teuvo Teräväiselle: Tämä Jokerit-siirrossa mietitytti

"Se vähän mietityttää" – Teuvo Teräväinen paljasti Valtteri Filppulan Jokerit-pohdinnan 0:20
"Se vähän mietityttää" – Teuvo Teräväinen paljasti: bussireissaaminen pohditutti Valtteri Filppulaa

NHL-tähti Teuvo Teräväinen kertoo MTV Urheilun haastattelussa käyneensä Jokereihin palaavan Valtteri Filppulan kanssa keskustelua etenkin yhdestä, Mestis-arkeen keskeisesti liittyvästä asiasta. 

Chicago Blackhawksiin kahdeksan Carolina-vuoden jälkeen palaava Teräväinen on myös kasvattiseuransa Helsingin Jokerien osaomistaja.

Teräväinen oli luonnollisesti mielissään, kun helsinkiläisseura löi maanantaina pöytään kivenkovan pelaajauutisen. "Kolmen kullan klubiin" kuuluva Valtteri Filppula vahvistaa Jokereita ensi kaudella Mestiksessä.

Filppula ponnisti Jokereista maailmalle parikymmentä vuotta sitten. 

– Nostan hattua, hän on voittanut kaiken ja on ihan superammattilainen. Ikääkin alkaa kuitenkin vähän jo... ei liikaa, mutta vähän olemaan, Teräväinen virnistää.

Nelikymppinen Filppula on takuuvarmasti huippuvahvistus Jokerien Liiga-jahtiin. Seura on asettanut tavoitteekseen pelata pääsarjassa jo vuoden kuluttua. 

– Samoilla jäillä olen käynyt. Kyllä hän aika pelimies edelleen on, Teräväinen vakuuttaa.

NHL:ssä yli 1200 ottelua pelannut ja Stanley Cupin voittanut Filppula on tottunut urallaan Mestis-Jokereita suurempiin organisaatioihin. Tie Suomeen kulki Sveitsin liigan Geneve-Servetten kautta.

Teräväinen kävikin Filppulan kanssa siirtosaagan aikana keskustelua mahdollisesta "kulttuurishokista". Mestiksessä on luvassa paljon nieltäviä kilometrejä joukkueen linja-autossa, kohteina kiekko-Suomen syvästä ytimestä ovat muun muassa Keuruu, Rovaniemi ja Kajaani.

– Kyllä muutama sana vaihdettiin siitä (bussimatkustamisesta). Hän sanoi itsekin sitä, että se vähän mietityttää. Toisaalta hän haluaa, että kuuluu siihen joukkueeseen, ettei ole mitään erityisvapauksia. Se on ollut hänen juttunsa aina, Teräväinen sanoo.

Filppulan pelaajasopimus kattaa ensi kauden. Hän ei nosta pelaamisesta ollenkaan palkkaa, mutta nousi siirtonsa myötä seuran osaomistajaksi. 

Lue myös:

    Uusimmat