"Olen raiskaaja" – vaimoaan vuosikymmenen huumannut ja 50 miehelle raiskattavaksi tarjonnut myöntää kaiken

Vaimoaan vuosien ajan huumannut ja raiskannut 71-vuotias Dominique Pelicot on myöntänyt kaikki häntä vastaan nostetut syytteet ensimmäisessä todistajanlausunnossaan, kertoo BBC.

– Olen raiskaaja, kuten muutkin tässä huoneessa, mies sanoi todistajanlausunnossaan viitaten 50:een kanssasyytettyyn, joita myös syytetään Pelicotin vaimon Gisèle Pelicotin raiskauksesta hänen ollessa huumattuna.

Ranskalaisia ja koko maailmaa järkyttänyttä vuosien ajan jatkunutta raiskausten sarjaa puidaan parhaillaan oikeudessa Avignonissa, Ranskassa. Dominique Pelicot oli munuaissairauden takia poissa oikeudesta lähes viikon ajan. Pelicotille sallittiin todistuksensa aikana useita taukoja sairauden takia.

Pelicotia syytetään vaimonsa huumaamisesta ja kymmenien miesten värväämisestä raiskaamaan häntä yli 10 vuoden ajan. Ranskan poliisilla on todisteet noin kahdestasadasta raiskauksesta vuosilta 2011–2020. Poliisin mukaan hieman yli puolessa tapauksista Gisèlen raiskaaja oli Gisèlen aviomies.

Dominique’n väitetään ottaneen miehiin yhteyttä seksikeskustelusivustojen kautta. Suurin osa miehistä asui vain muutaman kilometrin päässä Pélicotien kodista. 

"Vaimoni ei ansainnut tätä"

BBC:n mukaan todistajanlausuntonsa alussa Dominique kertoi oikeudelle traumaattisista lapsuudenkokemuksista ja kuinka miespuolinen hoitaja käytti häntä hyväksi, kun hän oli yhdeksänvuotias.

Avioliiton Gisèlen kanssa Pelicot kertoi olleen onnellinen ja hänen rakastavansa vaimoaan edelleen.

– Hän ei ansainnut tätä. Rakastin häntä hyvin 40 vuotta ja huonosti 10 vuotta, Pelicot lausui viitaten vuosikymmeneen jolloin huumasi ja raiskasi vaimoaan toistuvasti.

Pelicotin hallusta löytyi tuhansia videoita, joita hän kuvasi miehistä, jotka hyväksikäyttivät hänen tajutonta vaimoaan. Videoiden avulla poliisi pääsi nyt raiskauksista myös syyttettyjen viidenkymmenen miehen jäljille.

"Minun ei olisi pitänyt aloittaa ollenkaan"

Pelicot kertoi oikeudenkäynnissä, että hänestä ”tuli perverssi” vuonna 2010, kun hän tapasi internetissä miespuolisen sairaanhoitajan. Mies ehdotti, että Pelicot huumaisi vaimonsa rauhoittavalla lääkkeellä ja näytti valokuvia huumatuista naisista. 

– Silloin kaikki alkoi tapahtua, Pelicot sanoi. 

Oikeudenkäynnin aiemmissa istunnoissa Gisèle kertoi, että hän pelkäsi sairastavansa Alzheimerin tautia tai aivokasvainta hiusten ja laihtumisen sekä pitkien muistikatkosten vuoksi. Oireet olivat kuitenkin miehensä hänelle antamien lääkkeiden sivuvaikutuksia. Näistä huolimatta Dominique ei lopettanut vaimonsa huumaamista.

– Yritin lopettaa, mutta riippuvuuteni oli vahvempi, tarve kasvoi. Minun olisi pitänyt lopettaa aikaisemmin, itse asiassa minun ei olisi pitänyt aloittaa ollenkaan, Dominique Pelicot kertoi BBC:n mukaan oikeudessa.

"Häpeä takaisin syytetylle"

Oikeudenkäynti on avoin yleisölle Gisèle Pelicot'n pyynnöstä, joka luopui oikeudestaan nimettömyyteen oikeudenkäynnin alussa. BBC kertoo, että hänen asianajajansa mukaan oikeudenkäynnin avaaminen siirtää ”häpeän” takaisin syytetylle.

Gisèlelle annettiin tilaisuus vastata pian miehensä todistajanlausunnon jälkeen. 

Minun on vaikea kuunnella tätä. Elin 50 vuotta miehen kanssa, jonka en olisi ikinä voinut kuvitella kykenevän tällaiseen. Luotin häneen täysin, Gisèle kertoi oikeudessa.

Lue myös:

    Uusimmat