Vuosien ajan Gisèle huumattiin uneen, ja kymmenet miehet raiskasivat hänet – aviomies katsoi vierestä

Ranskan oikeudessa puidaan vuosia kestänyttä raiskauksien sarjaa. Tämä teksti voi järkyttää.

Ranskalainen Gisèle Pélicot, 71, raiskattiin toistuvasti yli kymmenen vuoden ajan. Raiskaajia Pélicot ei tunne tai nähnyt, sillä Pélicotin aviomies Dominique Pélicot, 71, huumasi vaimonsa uneen, jonka jälkeen raiskaukset alkoivat. Yhteensä 51 miestä, mukaan lukien aviomies-Dominique'ta. syytetään raiskauksista Avignonin oikeudessa Ranskassa. 

Teot tapahtuivat vuosien 2011–2020 aikana.

Asiasta kertoo muun muassa BBC.

Kamalat teot paljastuivat vasta, kun poliisi kertoi

Gisèle kutsuttiin vuonna 2020 poliisin kuulusteluun miehensä kanssa. Aviomies oli tuolloin vasta jäänyt kiinni ruokakaupasta ottamasta salakuvia naisten hameiden alta. Gisèle luuli, että poliisin kuulustelu koskisi sitä. 

Yllättäen poliisi kysyikin Gisèleltä tämän seksielämästä.

– En ole ikinä harrastanut parin vaihtoa tai kolmen kimppaa. Olen yhden miehen -nainen, enkä anna kenenkään muun miehen koskea minuun kuin aviomieheni, hän kertoi poliisille. 

Pian poliisi näytti Gisèlelle valokuvan. Kuvassa oli sänky, jonka päällä nukkui nainen ja mies. Poliisi kysyi Gisèleltä tunnistaako tämä kuvassa olevan sängyn ja sen vieressä olevan yöpöydän. Gisèle tunnisti ne, muttei naista ja miestä. Nainen oli kuitenkin hän itse. 

Gisèle kertoo, että hänen päälleen oli puettu vaatteita, joita hän ei yleensä käytä. Siksi ilmeisesti Gisèle ei ollut tunnistanut itseään kuvista. 

Poliisi näytti toisen kuvan, ja kolmannenkin. Gisèle pyysi lopettamaan. 

Kuvissa Gisèle makasi sängyllä velttona tiedottomassa tilassa miehen raiskatessa häntä. 

– Maailmani romahti, Gisèle sanoo. 

Tarkat ohjeet: Et tarvitse kondomia etkä rahaa

Ranskan poliisilla on todisteet noin kahdestasadasta raiskauksesta vuosilta 2011–2020. Hieman yli puolessa tapauksista Gisèlen aviomies oli raiskaaja, poliisi on selvittänyt. 

Dominique’n väitetään ottaneen miehiin yhteyttä seksikeskustelusivustojen kautta. Suurin osa miehistä asui vain muutaman kilometrin päässä Pélicotien kodista. 

Gisèleltä kysyttiin oikeudessa tunnistaako hän ketään 51 syytetystä. Hän sanoi tunnistavansa yhden. Mies oli Pélicotien naapuri, jonka Gisèle oli nähnyt usein leipomossa ja ollut aina mukava.

– Minulla ei ollut aavistustakaan, että hän oli tulossa raiskaamaan minut.

Poliisin mukaan Dominique oli ohjeistanut miehiä pysäköimään kauemmas annetusta osoitteesta, jotteivat he herättäisi epäilyksiä. Miehiä myös ohjeistettiin odottamaan jopa tunnin, jotta aviomiehen vaimolleen antamat unilääkkeet ehtisivät vaikuttaa.

Poliisin mukaan miesten käskettiin riisuutua keittiössä ja lämmitellä kätensä kuumalla vedellä. Tupakka ja hajuvedet olivat kiellettyjä, mutta kondomia ei tarvittu. Aviomies Dominique ei vaatinut miehiltä maksua. 

Aviomies kertoi poliisille, että hän saa mielihyvää siitä, kun hän katselee muiden miesten harrastavan seksiä tiedottomassa tilassa olevan vaimonsa kanssa. Dominique’en liittyvän salakuvaustapauksen yhteydessä poliisi oli löytänyt Dominique’lta kiintolevyn, jolla oli lähes 4 000 valokuvaa ja videota.

Osa syytetyistä kiistää syyllistyneensä raiskaukseen. He ovat olleet siinä uskossa, että seksistä on sovittu etukäteen yhteisymmärryksessä ja, että kyse on ollut jonkinlaisesta seksipelistä. 

Gisèle totesi oikeudessa, ettei hän "koskaan ollut osallisena" teoissa eikä ollut koskaan teeskennellyt nukkuvansa. 

Aivan tavallinen avioliitto

Gisèlen mukaan hänen ja hänen miehensä avioliitto oli ollut yleisesti ottaen onnellinen ja, että he olivat selviytyneet useista taloudellisista ja terveyteen liittyvistä vaikeuksista. Oikea unelmapari, Gisèle kuvailee. Lapsiakin oli kolme ja lapsenlapsia seitsemän. 

Gisèle oli myös antanut miehelleen anteeksi tämän kaupassa tapahtuneen salakuvaamistapauksen, kun mies oli luvannut, että teko jäisi ainoaksi. Myöhemmin Gisèlelle paljastui, että hänellä on neljä eri sukupuolitautia.

Yhdessä rakennettu elämä sortui. Gisèle on jättänyt erohakemuksen miehestään.

Ranskassa Gisèlen tapauksesta on järkytytty. Tapausta käsitellään Avignonin oikeudessa julkisesti Gisèlen vaatimuksesta. Gisèlle haluaa, ettei yksikään nainen joutuisi kokemaan samaa kuin hän. 

Lue myös:

    Uusimmat