Tatuointi on parhaimmillaan mieletön ihon koristus, joka tuo kantajalleen iloa koko elämän ajan. Huonoimmillaan se on harmitus, josta voi olla mahdotonta päästä eroon.
Tatuointipäätökseen tulee sitoutua loppuelämäksi, joten sitä ei pidä tehdä kevyesti. Laita suunnitelmasi jäihin ainakin, jos tunnistat yhdenkään näistä kohdista:
1. Olet alaikäinen
Tatuoinneille ei ole lain määräämää ikärajaa, mutta alan kirjoittamaton sääntö on, että alle 18-vuotiaalle ei tehdä tatuointia ilman huoltajan lupaa. Tuolloinkin ehdottomana alaikärajana pidetään usein 15 ikävuotta.
Tatuointi voi tuntua niin tärkeältä, että sen haluaa keinolla millä hyvänsä. Tällöin kaverin ehdottama "vankilatatuointi" voi houkutella. Tatuointi on kuitenkin avohaava, joka tulehtuu helposti. Onkin hyvin tärkeää, että sen tekee osaava ammattilainen, joka osaa antaa ohjeet myös jälkihoitoon.
2. Sinulla ei ole tarpeeksi rahaa
Parhaat tatuoinnit ovat taideteoksia iholla ja niistä saa myös pulittaa satoja euroja. Jos haluamasi tatuointi maksaa 400 euroa, odota niin pitkään kuin sinulla on rahat kasassa äläkä missään nimessä marssi hälyttävän halvan tatuoijan pakeille vain, koska et jaksaisi odottaa. Moni aurinkolomalla muutamalla kympillä tatuoinnin ottanut katuu päätöstään viimeistään kotimaan kamaralla.
3. Et ole aivan varma kuvasta
Jos mielesi muuttuu jatkuvasti tai olet tehnyt päätöksesi vasta pari päivää sitten, et ole valmis. Tällöin on olemassa liian suuri riski siihen, että mielesi muuttuu taas, kun tatuointi on jo ihollasi.
4. Et tiedä valitsemasi symbolin tarkoitusta
Erilaiset symbolit ja kirjoitusmerkit ovat tatuointiklassikkoja. Olet varmasti kuullut tarinan siitä tyypistä, joka tatuoi syvällisen lauseen sijaan olkaansa kiinalaisen ravintolan menun, koska ei ottanut kunnolla selvää siitä, mitä tuntemattomat merkit todella tarkoittavat. Älä ole se tyyppi.
Myös tatuointien kirjoitusvirheet ovat oivaa materiaalia vitseille. Varmista, että valitsemasi tatuoija todella tietää, mitä on tekemässä.
5. Hävisit vedon
Humalassa harrastettu vedonlyönti tai kavereiden painostus ovat huonoja lähtökohtia tatuoinnin hankkimiselle. Muista, että kyseessä on sinun ihosi ja vain sinulla on oikeus päättää, mitä sillä teet.
6. Voithan aina poistattaa tatuoinnin
Tatuointi vaatii elinikäistä sitoutumista. Et menisi naimisiinkaan ajatellen, että ainahan voit erota. Tatuoinnin poistattaminen on kallista ja kivuliasta eikä se välttämättä toimi kaikkiin tatuointeihin tai kaikkien iholle.
7. Olet syvästi rakastunut
Winona Forever muuttui Johnny Deppin käsivarressa Wino Forever -tatuoinniksi, kun suhde Winona Ryderiin kohtasi loppunsa. Tatuointipiireissä vitsaillaankin, että kumppanin nimen tatuoiminen on varma sinetti suhteen tuhoutumiselle. Sen sijaan moni haluaa tatuoida iholleen lapsensa – tai jopa lemmikkinsä – nimen tai tärkeän päivämäärän.
8. Terveytesi ei kestä
Jotkut sairaudet voivat vaikeuttaa tatuoinnin parantumista. Tällaisia sairauksia ovat esimerkiksi diabetes, sydänviat ja verenkiertohäiriöt. Myös verta ohentavat lääkkeet vaikeuttavat parantumista. Ei ole myöskään ennenkuulumatonta, että tatuointimuste voi aiheuttaa allergiaa.
9. Olet humalassa
Useimmat tatuoijat eivät suostu tekemään tatuointia humalaiselle asiakkaalle. Sen lisäksi, että alkoholi huonontaa arviointikykyä se myös ohentaa verta, joten luvassa on sotkuinen prosessi.
10. Valitsemasi paikan laadussa on toivomisen varaa
Erilaiset tatuointijuhlat ja kotitatuoinnit ovat keränneet viime vuosina suosiota erityisesti Amerikassa. Tatuoinnin ottaminen festareilla voi tuntua hyvältä idealta, mutta toteutus voi jättää toivomisen varaa. Tällöin et voi varmistua tatuoijan taidoista tai välineiden puhtaudesta. Tee siis kotiläksysi ja käänny sellaisen tatuoijan puoleen, jonka käsialasta pidät, ja johon voit luottaa.
Lähde: tattoo.com