Olli Jokisen raivoamisesta nousi kohu Ruotsissa: "Antaa väärän kuvan"

Mikkelissä tunteet kuumina: Niko Huuhtanen nyrkkitappelussa, joukkomylly lähellä 2:32
Olli Jokinen kävi kuumana viime kevään SM-liigan puolivälieräottelussa Jukurien ja Kärppien välillä.

Olli Jokisen valmennuksessa ruotsalaisseura Timrå IK:ssa kiekkoilevat pelaajat eivät pidä suomalaisesta levinnyttä videota kovinkaan edustavana otoksena tämän persoonasta.

Jokinen piti Timrån harjoituskaudella julkaisemalla videolla kovasanaisen puheen Vaasan Sportia pelatun ottelun erätauolla.

Komean NHL-uran tehnyt valmentaja paukutti englanninkielisessä koppipuheessaan hurjan kirosanoja sisältäneen purkauksen pelaajien niskaan.

– Voittakaa se v***n 20-minuuttinen meidän tavallamme. Ja v***u puolustakaa. Ei enää yhtään v***n maalia meidän päähämme, Jokinen meuhkasi.

Video keräsi paljon katselukertoja ja nostatti kohun huomattavasti säyseämpään valmennustyyliin tottuneessa Ruotsissa. Jokinen kertoi saaneensa videosta palautetta muun muassa vaimoltaan.

Kaksi Expressen-lehdelle puhunutta Timrå-pelaajaa, Jonathan Dahlén ja Filip Hållander eivät kuitenkaan pidä uutta valmentajaansa pelkkänä räyhääjänä.

– Meillä ehkä oli hänestä sellainen kuva ennen kuin hän tuli tänne, että hän on koko ajan vihainen ja erittäin kova, Hållander myöntää.

– Hänellä saattaa olla sellainen aura, kun katsot häntä ulkopuolelta, mutta tuntuu siltä kuin hän olisi yksi joukkueen pelaajista. Hän saattaa syttyä, kun tarvitaan, mutta haluan sanoa, että kaikki ovat pirun tyytyväisiä siitä, miten tähän asti on mennyt, Hållander jatkaa.

Jokisen joukkueessa vallitsee pelaajien mukaan välitön ja iloinen ilmapiiri. Dahlénin mukaan suomalaisvalmentaja on helposti lähestyttävä ja nauttii joukkueen kunnioitusta.

– Totta kai hän on vaativa, mutta ei hän niin vaativa ole. Täytyy sanoa, että hän on pukukopissa yksi rauhallisimmista valmentajista, joka minulla on ollut. Hänestä on tullut väärä kuva, koska hän on äärimmäisen rento ja sydämellinen, Dahlén puolustaa.

Pelaajat näkevät Jokisessa harvinaista paloa pitkän NHL-uran tehneelle pelimiehelle.

– Hänen ei olisi tarvinnut valmentaa, mutta hän menee silti Jukureihin, tekee siellä fantastista työtä, ja tulee sitten Timråhon rakkaudesta urheiluun, Dahlén sanoo.

– Tuntuu fantastiselta saada hänet Timråhon, ja tämä on ollut hauskin harjoituskausi, joka minulla on täällä ollut. Kaukalossa on hauskaa joka päivä. Kehityn joka päivä ja tulen paremmaksi. Se on uskomatonta, kaikki joukkueessa tuntevat sen.

SHL-kausi käynnistyy lauantaina 21. syyskuuta. Timrå kohtaa avausottelussaan vieraskaukalossa Luleån. Lähetys ottelusta käynnistyy MTV Katsomossa kello 19.55.

Juttua muokattu kello 18.17. SHL-kausi käynnistyy lauantaina, ei perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat