Yksi asia Olli Jokisessa on tehnyt ruotsalaislegendaan jättimäisen vaikutuksen – "Tuntuu naurettavalta"

Ruotsin jääkiekkolegenda Staffan Kronwall on vaikuttunut Timrån päävalmentajaksi täksi kaudeksi siirtyneestä Olli Jokisesta.

Omaa valmennusuraansa pienin askelin kohti NHL:ää rakentava Jokinen hyppäsi täksi kaudeksi Timrån päävalmentajaksi kolmen Jukureissa luotsatun vuoden jälkeen.

Kausi käynnistyi Jokisen ja Timrån osalta yskähdellen ja joukkue hävisi kolmesta ensimmäisestä ottelustaan kaksi. Sittemmin alle 20 000 asukkaan kunnan kiekkoylpeys on voittanut neljä ottelua putkeen maalierolla 16–1.

Timrån pelityylin mullistanut Jokinen on ollut viime päivät kiekkokansan huulilla Ruotsissa. Nyt kehujien joukkoon on liittynyt myös ruotsalaislegenda Staffan Kronwall.

Pelillisten suoritusten lisäksi Kronwall on vaikuttunut varsinkin yhdestä seikasta. Jokisen intohimosta ja omistautuneisuudesta.

– On kiehtovaa, että yli 1 200 NHL-ottelua pelannut Olli Jokinen on Timrån valmentaja. En pääse siitä yli. Se olisi sama asia, jos Daniel Alfredsson valmentaisi Vaasassa. Se on utopiaa ja tuntuu naurettavalta, Kronwall päivittelee Hockey Sverigen haastattelussa.

– Se tarkoittaa sitä, että Olli on kaveri, joka haluaa olla täällä ja haluaa intohimoisesti tulla hyväksi valmentajaksi. Hän ei välitä paskaakaan taloudesta ja hänellä on varmaankin jo pari sataa miljoonaa pankkitilillään, Kronwall jatkaa viitaten Jokisen mittavaan NHL-uraan.

Jokinen on itse sanonut jahtaavansa valmentajana samaa unelmaa kuin pelaajanakin. NHL:ää. 

Kronwall näkee, että Jokisen valmentajuuden ympärillä vaikuttavat kuitenkin erilaiset motivaattorit kuin monien muiden, vaikkakin Jokinen tähyääkin valmentajanakin huipulle. 

Ruotsalaisen mukaan Jokisesta huokuu se, ettei hän tavoittele valmentajana pelkästään mainetta ja kunniaa, koska hän on saanut sen jo pelaajana.

– Hän rakastaa jääkiekkoilijoiden valmentamista ja tätä lajia. Se on iso juttu. Minä pidän siitä. Tietysti uskon, että kaikkien valmentajien kohdalla on sama juttu, mutta he haluavat tehdä myös uraa ja tienata rahaa. Olli ei enää tarvitse uraa tai rahaa. Hän haluaa intohimoisesti olla hyvä valmentaja ja valmentaa mahdollisimman montaa pelaajaa. Siinä on mielestäni jotain hienoa, Kronwall kehuu.

Lue myös:

    Uusimmat