Olympia-areenalla kiehui välittömästi – Suomi-leiri jo tietoinen: "Aika machomeininki"

Suomalaisjudoka Luukas Saha suitsuttaa ottelemista Ranskassa – kisaisännillä "aika machomeininki" 0:54
Suomalaisjudoka Luukas Saha suitsuttaa ottelemista Ranskassa – kisaisännillä "aika machomeininki".

Olympialaisten järjestäjämaa Ranska sai heti juhlan aihetta Pariisin judoareenalla, kun lajimahti nappasi kaksi mitalia avauspäivänä lauantaina.

Pariisin Champ de Mars -areena suorastaan kiehui jo judon avauspäivänä, kun Shirine Boukli otteli pronssia naisten 48 kilon sarjassa ja Luka Mkheidze hopeaa miesten 60-kiloisissa. Mitalit olivat Ranskan ensimmäiset Pariisin kisoissa.

Judo on yksi ranskalaisten suosikkilajeista olympialaisissa. Lajin kolminkertainen olympiavoittaja ja 12-kertainen maailmanmestari Teddy Riner oli toinen olympiatulen sytyttäjistä perjantaina. 

Riner, 35, ottelee yli satakiloisten sarjassa myös Pariisissa. Suomen Martti Puumalainen on mukana samassa, ensi perjantaina oteltavassa painoluokassa, mutta kaksikko voi kohdata toisensa vasta finaalissa.  

Luukas Saha, toinen Suomen joukkueen judokoista, suitsutti Ranskassa ottelemisen tunnelmaa MTV Urheilulle perjantaina. 

– Ranskalaisilla on sellainen aika machomeininki. Kun mennään "matsaamaan", niin tullaan nokka pystyssä ja kovaa, MM-pronssimitalisti Saha kommentoi.

Saha ottelee 66-kiloisissa huomenna sunnuntaina. Hänenkin mahdollinen ranskalaiskohtaamisensa tulisi vasta loppuottelussa. 

Kuuntele Sahan ylistävät kommentit Ranskasta judomaana yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat