Olympialaisten megafarssissa nolo käänne

Pariisin olympialaisten miesten triathlonia ei pystytä kilpailemaan alkuperäisen aikataulun mukaan tiistaina. Seine-joki on edelleen liian saastunut, joten koko kilpailu on siirretty.

Triathlon on ollut vaarassa siirtyä tai peruuntua sen jälkeen, kun Seinen veden laatu kärsi viikonvaihteen rankkojen sateiden takia. Kisajärjestäjät ehtivät perua sunnuntain ja maanantain harjoitussessiot joen vesitilanteen vuoksi. 

Nyt tiistaiaamuksi kaavailtu miesten triathlon on siirretty keskiviikolle, sillä uintiosuutta ei vieläkään voida suorittaa Pariisia halkovassa joessa. Viime hetken laatututkimukset osoittavat joen olevan edelleen liian saastunut.

Miesten kilpailun uusi ajankohta on keskiviikkona klo 9.45 Suomen aikaa. Miehet hyppäävät näillä näkymin jokeen heti naisten kilpailun jälkeen. 

Tilanne on kisaisännille hankala. Seinen puhdistamiseen on käytetty ennen olympialaisia jopa 1,4 miljardia euroa. Vielä maanantaina olympialaisten organisaatio ja World Triathlon olivat vakuuttuneita, että kilpailu pystytään järjestämään ajallaan Seinessä. 

Jos bakteeritasot pysyvät korkeina myös keskiviikkoaamuna, molemmat kilpailut siirretään seuraavaksi perjantaille. 

Lue myös:

    Uusimmat