Taas: Pariisin kisoissa tuttu farssi

Pariisissa paralympialaisten triathlonkilpailuja lykätään päivällä Seinejoen vedenlaadun vuoksi, kertovat kisajärjestäjät.

Järjestäjien mukaan viimeisin analyysi osoittaa, että Seinen vedenlaatu on heikentynyt rankkasateiden seurauksena kahden viime päivän aikana.

Triathlonkilpailut oli alkujaan tarkoitus järjestää sunnuntain ja maanantain aikana, mutta nyt järjestäjät kertovat, että kilpailut on päätetty siirtää tyystin maanantaille. Päätös tehtiin sen jälkeen kun kisajärjestäjät olivat kokoontuneet Kansainvälisen triathlonliiton sekä asiaankuuluvien ranskalaisviranomaisten kanssa.

Seinen vedenlaatu puhutti myös kolmisen viikkoa sitten päättyneiden olympialaisten aikana ja vedenlaatua testattiin jatkuvasti. Muun muassa useita uintiharjoituksia peruttiin tuolloin ja miesten triathlon jouduttiin siirtämään päivällä eteenpäin alkuperäisestä aikataulusta. Myös tuolloin rankkasateet heikensivät vedenlaatua.

Kaikki suunnitellut kilpailut päästiin kuitenkin lopulta uimaan Seinejoessa, kun viranomaiset vakuuttivat veden bakteeritasojen olevan riittävän alhaiset.

Triathlonissa kilpailleista urheilijoista ainakin kolme ilmoitti sairastuneensa uituaan joessa.

Pariisin viemäri- ja vedenkäsittelyjärjestelmän parantamiseen on syydetty 1,4 miljardia euroa. Tästä huolimatta Seinen ympärillä on ollut huolta joen saastuneisuudesta sekä muun muassa kolibakteerien ja suolistosta peräisin olevien enterokokkibakteerien määrästä.

Lue myös:

    Uusimmat