Pariisista tipahti merkittävä olympiauutinen keskellä yötä

Pariisin olympialaisten triathlon päästään kuin päästäänkin kilpailemaan keskiviikkona.

Lajin kohtalo on ollut pahasti avoimena sen jälkeen, kun Seine-joen bakteeripitoisuudet nousivat viikonvaihteessa huolestuttavalle tasolle. Triathlonin uintiosuudet on määrä suorittaa Pariisia halkovassa joessa. 

Kisajärjestäjät joutuivat perumaan kahdet harjoitukset veden saastetilanteen vuoksi. Eilen miesten kisaa siirrettiin vielä yhdellä päivällä, mutta nyt vaikeaksi äitynyt asetelma on ratkennut: Seine on keskiviikkona uintikunnossa.

World Triathlonin mukaan viimeisin veden laadun analyysi tehtiin keskiviikon vastaisena yönä kolmen jälkeen. Testitulos osoitti, että kilpailut on turvallista järjestää.

Ranska on käyttänyt Seinen puhdistamiseen olympialaisia edeltävinä vuosina jopa 1,4 miljardia euroa. Jopa Pariisin pormestari kävi aiemmin heinäkuussa pulahtamassa joessa vakuuttaakseen epäilijät veden laadusta.

Eilinen päätös lykätä miesten kilpailua aiheutti suuttumusta urheilijoiden keskuudessa.

– Jos etusijalla olisi urheilijoiden terveys, tämä tapahtuma olisi siirretty toiseen paikkaan jo kauan sitten, Belgiaa edustava Marten Van Riel kirjoitti World Triathlonin sosiaalisen median julkaisuun. 

Tiistaina brittimediat uutisoivat triathlonliiton pohtivan jopa koko uintiosuuden perumista, jolloin kilpailu olisi kutistunut duathloniksi. Näin hurjaan ratkaisuun ei siis nyt jouduttu turvautumaan. 

Naiset hyppäävät keskiviikkona Seineen klo 9.00. Miesten vuoro on 11.45.

Lue myös:

    Uusimmat