Olympiavoittaja joutui kiireellä sairaalaan

Irlantilaisuimari Daniel Wiffen joutui kiireellisesti sairaalahoitoon vatsavaivojen takia. Wiffen on yksi Seinejoessa avovesiuinnissa perjantaina kilpailluista urheilijoista.

Wiffen ei itse vihjannut sairastumisensa johtuneen Seinejoen saastuneesta vedestä.

– Eilen kiirehdin sairaalaan, koska oloni oli todella huono. Minua hoidetaan nyt ja voin jo paremmin, Wiffen kirjoitti viestipalvelu X:ään maanantaina.

Olympiakultaa 800 metrin vapaauinnissa ensimmäisenä irlantilaismiehenä voittanut Wiffen oli valittu kantamaan Irlannin lippua päättäjäisissä, mutta hän ei kyennyt sairastelultaan osallistumaan sunnuntain seremonioihin. Wiffen voitti lisäksi olympiapronssia 1 500 metrin vapaauinnissa.

Kymmenen kilometrin avovesiuinnissa hän sijoittui 18:nneksi.

– Kiitos kaikille yhteydessä olleille. Olen todella pettynyt, että menetin mahdollisuuden kantaa lippua, Wiffen viestitti.

Vedenlaatua testattiin jatkuvasti olympialaisten aikana. Miesten triathlon jouduttiin siirtämään päivällä eteenpäin alkuperäisestä aikataulusta.

Kaikki suunnitellut kilpailut päästiin kuitenkin uimaan Seinejoessa, kun viranomaiset vakuuttivat veden bakteeritasojen olevan riittävän alhaiset.

Triathlonissa kilpailleista urheilijoista ainakin kolme ilmoitti sairastuneensa uituaan joessa.

Lue myös:

    Uusimmat