Olympiamitalisti ui Seinessä – nousi vedestä järkyttyneenä: "Jään eläkkeelle"

Irlannin olympiasankari Daniel Wiffen sanoo, että 10 kilometrin maratonuinti on yksi pahimmista asioista, joita hän on koskaan tehnyt. Wiffen nousi vedestä mukiloituna saatuaan kisan aikana useita kivuliaita iskuja ja potkuja.

23-vuotiaasta Wiffenistä tuli Irlannin ensimmäinen miespuolinen uimari, joka voitti olympialaisissa kultaa, kun hänet kruunattiin 800 metrin vapaauinnin voittajaksi viime viikolla. Hän voitti myös pronssia 1500 metrin vapaauintifinaalissa viittä päivää myöhemmin.

Wiffen debytoi avovesiuinnissa perjantaina ja sijoittui Seinen läpi kulkeneella 10 kilometrin matkalla sijalle 18. Kisan jälkeen hän antoi brutaalin rehellisen tuomion siitä, miten uinti sujui.

Kun Wiffeniltä kysyttiin, miltä hänestä tuntui ensimmäisen avovesiuintinsa jälkeen, puuttui hän saman tien toimittajan sanomiisin.

– Ja viimeisen, ja viimeisen (avovesiuinnin). Se oli yksi karmeimmista asioista, mitä olen koskaan tehnyt, Wiffen sanoi RTE Sportille.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

 

Ennenaikainen vetäytyminen kävi jo mielessä. Wiffen päätti kuitenkin taistella loppuun saakka ystäviensä puolesta, vaikka muiden kilpailijoiden räpiköiminen vierellä aiheuttikin fyysistä kipua.

– Kaikki valmentajat nauroivat sille, että uin yksin, koska en viitsinyt mennä jonkun taakse, hän sanoi.

– En viitsinyt saada potkuja naamaani. Sain pari kyynärpäätä silmään ja jossain vaiheessa minua lyötiin kasvoihin. Tämä laji ei taida olla minua varten. Haluan ehdottomasti oman väylän seuraavalla kerralla.

Wiffen viimeisteli uintinsa alle kahdessa tunnissa. Pariisin kaksinkertainen olympiamitalisti ei kuitenkaan avovesille palaa.

– Tavoitteeni oli päästä maaliin, ja olen erittäin tyytyväinen itseeni ja iloinen etten jäänyt viimeiseksi. Se on tärkeintä. Mutta nyt jään eläkkeelle avovesiuinnin parista.

Lue myös:

    Uusimmat