Olympiavoittaja piti suunsa supussa – kaikki yllättyivät, mikä norjalaisen vatsassa kasvoi

Norjan Veronica Kristiansen oli raskaana voittaessaan käsipallon olympiakultaa, mikä tuli yllätyksenä maajoukkueen edustajille. 34-vuotias pelaaja ei asiasta Pariisissa kertonut.

– En sanoisi, että pidin sen salaisuutena olympialaisissa, koska sain tietää raskaudesta hyvin myöhään, olympiakisojen lopussa, Kristiansen sanoo VG:lle.

Toisen lapsensa saava Kristiansen paljasti viime viikolla olevansa raskaana. Laskettu aika on tammikuussa. VG raportoi, että Kristiansenin raskautta oli kulunut kolmesta neljään kuukautta, kun hän pelasi Pariisissa heinä-elokuussa. 

Saatuaan tietää vatsassaan kasvavasta sikiöstä käsipalloilija oli yhteydessä asiantuntijoihin. Heidän avullaan ja omien tuntemustensa pohjalta Kristiansenin oli sanojensa mukaan helppo pelata viiden renkaan kisat loppuun. 

Muuten hän halusi keskittyä asiaan vasta, kun olympiapelit oli pelattu.

Yllätys

Vasta Norjan kultajuhliin päättyneen olympiaturnauksen jälkeen Kristiansenin raskauteen ovat päässeet reagoimaan myös hänen maajoukkuekaverinsa. Asia tuli heille puskista, VG raportoi.

Maajoukkuekaveri ja kahden lapsen äiti Camilla Herrem oli itse toisella kuulla raskaana, kun hän käsipalloili Norjan maajoukkueessa MM-hopeaa vuonna 2017. Hän hymyili Kristiansenin uutiselle.

– Olen äärettömän onnellinen hänen puolestaan. Olemme tunteneet toisemme monien vuosien ajan, joten on fantastista, kun jotain tällaista tapahtuu, Herrem sanaili.

Maajoukkuevalmentaja Thorir Hergeirsson kertoi olleensa yllättynyt raskaudesta, koska Kristiansen oli hänen mukaansa "kivikasvoinen".

– Veronica oli täysin fokusoitunut ja hyvin läsnä. On kunnioitettava, miten hän suoriutui. En epäillyt sitä hetkeäkään, keskityin täysin muihin asioihin, Hergeirsson pui.

Unkarilaista Győri ETO KC -seurajoukkuetta edustava Kristiansen jatkaa harjoittelua ja aikoo pelata kauden lopussa, mutta sanoo raskautensa olevan nyt etusijalla.

Kristiansen on saavuttanut käsipallossa olympiakullan lisäksi kaksi olympiapronssia, kaksi maailmanmestaruutta, yhden MM-hopean sekä kolme Euroopan mestaruutta.

Norja päihitti Pariisissa naisten olympiafinaalissa Ranskan 29–21.

Lue myös:

    Uusimmat