Olympiavoittajan tuomio julki – riehui Trumpin kannattajien jättimellakassa

Uinnin olympiavoittaja on tuomittu lähes kolmen vuoden takaisesta tunkeutumisesta Yhdysvaltain kongressitaloon.

Entisen USA:n presidentin Donald Trumpin kannattajat tunkeutuivat Yhdysvaltain kongressitaloon vajaat kolme vuotta sitten aiheuttaen suurta sekasortoa.

Yksi kongressiin tunkeutujista oli uinnin olympiavoittaja Klete Keller. Hänet tuomittiin nyt mellakoinnista 36 kuukauden eli kolmen vuoden ehdonalaiseen vankeuteen. Hän vältti ehdollisen vankeusrangaistuksen myöntämällä syyllisyytensä, kertoo Yhdysvaltalainen ABC News.

41-vuotias Keller tuomittiin ehdonalaisen rangaistuksen lisäksi kuuden kuukauden kotiarestiin ja kymmenen tunnin kuukausittaiseen yhdyskuntapalveluun.

Kaksinkertainen olympialaisten kultamitalisti sai alun perin syytteen seitsemästä liittovaltion syytteestä, mutta teki syyttäjien kanssa sopimuksen, jossa hän myönsi syyllistyneensä vain yhteen rikkeeseen. Syyttäjät vaativat Kellerille 10 kuukauden vankeusrangaistusta, mutta hänen katsottiin tehneen laajasti yhteistyötä ja katuneen tekojaan, joten hän välttyi vankeusrangaistukselta.

Oikeudessa Keller pyysi tammikuun 2021 tekojaan anteeksi.

– Tuomitsen väkivallan, joka tapahtui sinä päivänä. En aio toistaa menneisyyden tekojani, Keller sanoi.

– Entisenä USA:n uintijoukkueen jäsenenä käytökseni näytti surkeaa esimerkkiä nuorille, jotka ihailevat minua. Otan täyden vastuun anteeksiantamattomista teoistani. Hyväksyn rangaistukseni nöyränä ja suoritan tuomioni rauhallisesti.

Keller on kaksinkertainen olympiavoittaja 4x200 metrin vapaauinnin viestijoukkueista vuosien 2004 ja 2008 olympiakisoista. Hän saavutti myös olympiapronssia 400 metrin vapaauinnista Sydneyn ja Ateenan kisoissa.

Yli 1200 ihmistä vastaan on nostetty syytteet vuoden 2021 tammikuun Kongressiin tunkeutumisesta ja siihen liittyneistä väkivaltaisuuksista.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat