Kokaiinia ostanut olympiaurheilija rikkoi nyt hiljaisuuden – rangaistus selvillä

Australian olympiajoukkueen maahockeypelaaja Tom Craig pyytää nyt anteeksi. Hänet pidätettiin Pariisissa yrittäessään ostaa itselleen noin gramman verran kokaiinia.

Craig astui median eteen Pariisissa sen jälkeen, kun Ranskan syyttäjät olivat vahvistaneet 28-vuotiaan saaneen rikosoikeudellisen varoituksen.

Tokion olympiahopeaa kolme vuotta sitten voittanut Craig päästettiin vapaaksi vietettyään yön sellissä.

– Haluaisin ensinnäkin pyytää anteeksi sitä, mitä viimeisten 24 tunnin aikana on tapahtunut, Craig sanoi AP:n mukaan.

– Tein hirvittävän virheen ja otan täyden vastuun teoistani. Tekoni ovat omiani eivätkä missään nimessä heijasta perheeni, joukkuetovereideni, ystävieni, urheilun ja Australian olympiajoukkueen arvoja. Olen nolannut teidät kaikki ja olen todella pahoillani.

Australian olympiakomitea julkaisi myöhemmin lausunnon, jossa se kertoi Craigin saavan lähtöpassit Pariisin olympiakylästä.

– En voi hyväksyä sitä, mitä Tom on tehnyt, Australian olympiajoukkueen johtaja Anna Meares sanoi.

– Hän on hyvä ihminen, joka teki huonon päätöksen. Mutta tällaisilla päätöksillä on seurauksensa. Hän on pyytänyt anteeksi, osoittanut katumusta ja tunnustanut virheensä, ja me tuemme häntä, jos hän tarvitsee apua.

Myös 17-vuotias kokaiinidiileri otettiin kiinni.

Ranskan lain mukaan rikosvaroitus on vaihtoehto syytteeseenpanolle. Se on tarkoitettu ensikertalaisille rikoksentekijöille sillä ehdolla, että he myöntävät syyllisyytensä eivätkä tee uutta rikosta seuraavien kahden vuoden aikana. Sakkoja ei määrätty.

Lue myös:

    Uusimmat