Omenoiden aikaan kannattaa raastaa omenaa myös leipätaikinaan!
Tässä reseptissä omenaraaste maustaa leipäkoneleipää, joka on vaivaton valmistaa.
Kokeile joukkoon omenaraasteen tilalle välillä myös porkkanaraastetta tai punajuuriraastetta.
2½ dl vettä
1 rkl öljyä
1 rkl hunajaa
2 tl suolaa
150 g omenaraastetta
9 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
2 tl kuivahiivaa (tai n. ⅓ pkt tuorehiivaa)
Mittaa aineet tarkasti ohjeen järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Kuivahiivan tulee jäädä kokonaan jauhojen päälle. Tuorehiivaa voit käyttää hyvin, jos käynnistät leivonnan heti käynnistyväksi. Valitse normaali perusleivän ohjelma tai pika-ohjelma ja käynnistä tai ohjelmoi leipäkone.
Ohjeen mukaan voit leipoa hiivaleivän myös ilman konetta normaaleine alustuksineen ja kohotuksineen.
Tarjoile omenamarmeladin tai voin ja juuston kanssa heti tuoreeltaan!
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy