Valmista rieskaan makua antava juuritaikina sekoittamalla kylmiin nesteisiin hiiva, jauhot ja hunaja.Anna käydä huoneenlämmössä (ei siis erikseen lämpimässä kohotuspaikassa), maku muodostuu kylmään juureen rauhassa. Saman voi tehdä myös täysjyväjauhoilla (=graham).
Valmista taikinajuuri sekoittamalla kylmään piimä-vesiseokseen hiiva, jauhot ja juokseva tai sulatettu hunaja. Anna sen tekeytyä (käydä) huoneenlämmössä 1 vrk. Lisää sen jälkeen loput aineet ja ota taikinasta isolla lusikalla nokareita leivinpaperin päälle uunipellille, painele mataliksi leipäsiksi. Ripottele pinnalle hiutaleita. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min, kunnes pinta saa kauniin värin. Nauti heti kuumana voin/juuston ja paprikan/kurkun kanssa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
(MTV3)