Joululeipä leipäkoneella tai käsin
Onko leipäkoneesi joutunut kaapin kätköihin tai vintille? Nyt on aika kaivaa näppärä kone esille ja leipoa ihanan mausteinen joululeipä! Tällä ohjeella voit leipoa leivän myös käsin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 pitkänomaista pyöreää limppua
Ainekset
- 2½ dl vettä, omenamehua tai piimää
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl siirappia
- 2½ dl omena- tai porkkanaraastetta
- 3 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
- 4 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
- 1 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
- 2 tl fenkolia
- 1 tl pomeranssinkuorta
- 1 tl suolaa
- 2½ tl kuivahiivaa (tai ½ pkt tuorehiivaa)
Valmistusohje
LEIPÄKONEELLA
Mittaa aineet tarkasti ohjeen järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Kuivahiivan tulee jäädä kokonaan jauhojen päälle. Tuorehiivaa voit käyttää hyvin, jos käynnistät leivonnan heti käynnistyväksi.
Valitse normaali perusleivän ohjelma ja käynnistä tai ajasta leipäkone.
KÄSIN
Käsin leivottaessa valmista taikina normaalisti liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen tai kuivahiiva vielä vähän lämpimämpään nesteeseen. Lisää muut aineet ja alusta huolellisesti taikinaksi.
Anna kohota lämpimässä paikassa.
Leivo annoksesta 2 pitkänomaista tai pyöreää limppua. Kohota hyvin. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Voitele paiston aikana siirappivedellä.
VINKKI: Voit halutessasi vaihtaa porkkana- tai omenaraasteen peruna- tai bataattisoseeksi tai lisätä ohjeeseen vähän mantelilastuja ja/tai rusinoita.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku