Olet löytänyt kumppanin, mutta et ole varma, onko hän juuri Se Oikea. Kuulostaako tutulta? Siinä tapauksessa kysy itseltäsi nämä neljä kysymystä.
Sekä miehillä että naisilla on etenkin suhteen alkumetreillä omat epäilyksensä. Moni parisuhteessa oleva kohtaa samaisen kysymyksen: mistä tiedän, että olen oikean ihmisen kanssa?
Moni saattaa vedota selittämättömään tunteeseen; rakastan häntä, ja se riittää. Joskus rakkaus saattaa kuitenkin sekoittua ystävyyden, himon tai hurmion kanssa. Se, että suhde on täynnä himoa ja seikkailuita, tasaista eloa tai tulta ja tappuraa, ei ole varma merkki suhteen toimivuudesta.
Parisuhdeneuvoja Kira Asatryan kertoo huomanneensa yhden oleellisen tekijän, joka yhdistää niitä pareja, jotka haluavat viettää koko loppuelämänsä yhdessä ja rynnistää alttarille.
Nämä parit ovat erityisen tyytyväisiä suhteeseensa.
Tyytyväisyys tässä tapauksessa tarkoittaa sitä, että molemmat kumppanit saavat parisuhteeltaan kaipaamansa asiat.
Joten, miten voit tietää, oletko oikean ihmisen kanssa? Asatryan on listannut neljä kysymystä, jotka antavat osviittaa siitä, onko kumppanisi juuri oikea sinulle.
Muista, ettei kumppanin tarvitse olla täydellinen ollakseen se oikea.
1. Arvioi: Kuinka tyytyväinen olen parisuhteeseeni?
Tämä voi olla haastava tehtävä. Jotta tehtävä olisi hieman helpompi, jaottele parisuhteen eri osa-alueet erikseen: seksi, talous, asuminen, tunneside, kommunikointi ja niin edelleen. Mieti sitten, miten tyytyväinen olet kuhunkin.
Jos olet suurimmaksi osaksi tyytyväinen parisuhteenne osa-alueisiin, on suhteenne hyvällä mallilla: älä anna siis turhien epäilysten piinata sinua. Mutta jos jokin erittäin tärkeä osa-alue ei tuota toivottua tyydytystä, älä heti tuskastu, vaan... (katso seuraava kohta.)
2. Kysy itseltäsi: Olenko ollut tyytyväisempi aiemmissa suhteissani?
Jos huomaat, että olit tyytyväisempi aiemmassa suhteessasi, voi tämä olla hälytysmerkki.
Tiesitkö?
– Mitä enemmän yhdyntöjä, sitä onnellisempi parisuhde on
– Suomalaiset harrastavat seksiä vähemmän kuin koskaan
– Joka toisessa parisuhteessa jompikumpi haluaa joko vähemmän tai enemmän seksiä kuin toinen
Jos esimerkiksi koet, että sinun oli huomattavasti helpompi ilmaista itseäsi entiselle kumppanillesi kuin nykyiselle, vaarana on, että jäät vertailemaan nykyistä entiseen.
Joskus yleiselle tyytymättömyydelle ei löydy selkeää syytä. Et välttämättä osaa itsekään sanoa suoralta kädeltä, mikä suhteestanne uupuu tai mikä saisi olosi tuntumaan paremmalta, mutta jo keskusteleminen aiheesta voi parantaa asioita. Nosta kissa pöydälle, ja kerro kumppanillesi, jos jokin vaivaa, surettaa tai huolettaa.
Näin et myöskään jää vertailemaan nykyisyyttä menneisiin.
3. Tai: Pystyisinkö itse vaikuttamaan tyytyväisyyteen?
Jos pystyt kuvittelemaan, että pystyisitte toki parantamaan itse parisuhdettanne ja sen eri osa-alueita, uskalla kertoa kumppanillesi, mitä todella toivot yhteiseloltanne.
Jos esimerkiksi koet, että seksielämänne olisi parempaa jo muutaman muutoksen myötä, uskalla ottaa härkää itse sarvista ja lähteä muuttamaan itse seksielämäänne parempaan suuntaan kertomalla toiveistasi kumppanillesi. Jos koet, että seksiä on esimerkiksi liian vähän, kerro siitä kumppanillesi. Pystyttekö tekemään kompromissin niin, että molemmat ovat tyytyväisiä?
4. Mieti: Pitäisikö minun tehdä itsetutkiskelua?
Jos itselläsi on epämääräinen olo, etkä osaa oikein hahmottaa, miksi koet olosi tyytymättömäksi, tämä saattaa olla merkki siitä, ettet itse tiedä, mitä kaipaat parisuhteelta – on toki erittäin vaikeaa saada tyydytystä omille tarpeilleen, jos ei edes itse tiedä, mitä todellisuudessa kaipaa.
Tässä onkin paikkansa itsetutkiskelulle. Jos olet lipunut suhteesta toiseen, eikä parisuhde koskaan ota luonnistuakseen, ehkä olisi hyvä paikka olla hetken aikaa sinkku, ja ottaa selvää siitä, mitä todella haluat ja mitkä omat arvosi ovat? Etsi ensin itsesi.
Mikä suomalaisten seksielämässä oikein mättää? Katso myös:
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla..
Lähde: Psychologytoday.com