Onko perussuomalaiset mukana kokoomuksen välikysymyksessä? Näin vastaa Riikka Purra

LK 3.5.2021 Riikka Purra
Lehtikuva
Julkaistu 03.05.2021 14:11
Toimittajan kuva
Alec Neihum

alec.neihum@mtv.fi

Perussuomalaisissa ei ole vielä linjattu, onko puolue mukana kokoomuksen välikysymyksessä puoliväliriiheen liittyen.

Kokoomus on jättämässä välikysymyksen hallituksen kehysriihestä, kertoi puheenjohtaja Petteri Orpo HS:ssä lauantaina.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Riikka Purralta kysyttiin puolueen järjestämässä Tuumaustunti-tilaisuudessa, onko perussuomalaiset mukana välikysymyksessä.

– Perussuomalaiset ehdottomasti jakaa tämän saman huolen puoliväliriihen ja hallituksen taloudenpidon seurauksista, Purra vastasi.

– Tästä välikysymyksestä en itse tiedä, mitä se sisältää. Olen lukenut Helsingin Sanomista, että sellainen on tulossa. Me puolueessa tietysti tutustumme tähän ja tarkastelemme asiaa, mutta vielä en osaa tähän vastata.

Perussuomalaiset ei vastusta korkeasti koulutettujen maahanmuuttoa

Puheenvuorossaan Tuumaustunti-tilaisuudessa Purra kritisoi hallituksen pyrkimyksiä kasvattaa työllisyyttä työperäisellä maahanmuutolla.

Viime torstaina päättyneessä kehysriihessään hallitus päätti uusista työllisyystoimista.

Työperäistä maahanmuuttoa edistämällä saadaan työ- ja elinkeinoministeriön laskelmien mukaan 10 000 ja kotouttamiseen panostamalla 2 000 lisätyöllistä.

Hallitus esimerkiksi sujuvoittaa tarveharkintaa ja oleskelulupaprosesseja sekä panostaa Talent Boost -hankkeeseen, jolla ulkomaalaisia opiskelijoita yritetään pitää Suomessa.

Purran mukaan perussuomalaisetkaan ei vastusta korkeasti koulutettujen osaajien saapumista Suomeen. Hänen mukaansa näköpiirissä ei kuitenkaan ole tällaista, vaan ainoastaan matalapalkka-alojen maahanmuuttoa.

– Hallituksen väitteet työperäisen maahanmuuton hyödyistä julkiselle taloudelle eivät pidä paikkaansa. Sen esittämillä keinoilla ei tulla lisäämään oikeasti julkista taloutta hyödyttävää työperäistä maahanmuuttoa, Purra sanoi.

Valtiovarainministeriön budjettiosasto on tehnyt omat alustavat arvionsa hallituksen työllisyystoimien vaikutuksista. Sen mukaan työperäistä maahanmuuttoa edistävillä toimilla saadaan vain 1 500, ei työ- ja elinkeinoministeriön laskemat 10 000 lisätyöllistä.

Hallitus haluaa ulkomaalaisia opiskelijoita Suomeen

Sanna Marinin (sd.) hallitus pyrkii kehysriihen linjauksien mukaan kolminkertaistamaan uusien ulkomaalaisten opiskelijoiden määrän vuoteen 2030 mennessä.

Samalla opiskelijoiden Suomeen työllistymisen ja jäämisen aste halutaan nostaa 75 prosenttiin.

Opiskelijoiden oleskelulupaa Suomessa valmistumisen jälkeen ollaan pidentämässä kahteen vuoteen.

Puheenvuorossaan Purra ihmetteli, miksi suomalaisten veronmaksajien tulee rahoittaa ulkomaalaisten opiskelijoiden koulutusta.

Mikäli maahanmuuttoa halutaan edistää, sitä tulisi Purran mukaan edistää hyvin valikoivasti.

– Saattaa olla, että jotkut tahot oikeasti kuvittelevat, että nyt ollaan tekemässä muutoksia, joilla painopiste siirtyy koulutettuihin osaajiin. Yksikään hallituksen toistaiseksi esittämä toimenpide ei viittaa tähän, Purra kritisoi.

– Ainoa, mikä näillä toimilla tulee merkittävästi edelleen nousemaan, on matalapalkkamaahanmuutto.

Tuoreimmat aiheesta

Oppositio