Onko poliisin sallittua osallistua tosi-tv-ohjelmiin? Realitydebyyttinsä tekevä Daniel "Konstaapeli Daniel" Kalejaiye vastaa

Konstaapeli Daniel nimeää pahimman Petolliset-kilpakumppaninsa 0:51
Videolla Konstaapeli Daniel nimeää pahimman Petolliset-kilpakumppaninsa

Konstaapeli Danielina tunnettu poliisi Daniel Kalejaiye nähdään ensimmäistä kertaa tosi-tv-ohjelmassa.

Nelosen Petolliset-sarjan toisella, elokuun lopussa alkavalla tuotantokaudella joukko julkisuudesta tuttuja kasvoja jaetaan jälleen Uskollisiin ja Petollisiin ja he pääsevät Vanajanlinnaan murhamysteerin äärelle. Yksi uuden kauden kilpailijoista on somessa Konstaapeli Danielina tunnettu poliisi Daniel Kalejaiye.

Kalejaiye kertoi MTV Uutisille Petollisten lehdistötilaisuudessa, että ohjelmaan osallistuminen oli hänelle mielenkiintoinen ja täysin uudenlainen kokemus, sillä hän ei ole aiemmin ottanut osaa vastaavanlaisiin tv-formaatteihin. 

– Juonittelu, valheiden verkot ja kaikki punotut juoniverkot, oli mielenkiintoista seurata, miten ne lähtivät rakentumaan, hän sanoi.

Kilpailu myös yllätti Kalejaiyen rankkuudellaan.

– Oli henkisesti hyvin raskas reissu ulkomaailmasta sekä kilpakavereista eristäytymisen takia. Yllättävän paljon meni ihon alle, hän jatkoi.

Kalejaiyen mukaan häntä pyydettiin mukaan jo Petollisten ensimmäiselle, vuonna 2023 esitetylle tuotantokaudelle, mutta tuolloin työkiireet estivät häntä osallistumasta ohjelmaan. Tällä kertaa hän kuitenkin pystyi myöntymään ohjelmaan jo hyvin pian sen jälkeen, kun häntä oli pyydetty mukaan.

Kalejaiye kertoi, että poliisin ammatti ei varsinaisesti ole este tosi-tv-ohjelmiin osallistumiselle. Hän kuitenkin huomauttaa, että hänen on ammattinsa vuoksi aina punnittava, onko kyseessä sellainen ohjelma, jossa hän voi käytöksellään edustaa poliisia.

– Poliisina pitää olla edustava, ihan sama onko siviilissä vai töissä. Sitä mietin itse tässä, että onko tämä sellainen ohjelma, jossa poliisi voi olla, kun tässä "murhataan", juonitellaan, valehdellaan ja vastaavaa. Sitä piti miettiä, mutta päätin, että lähden omana itsenäni, en valehtele, en juonittele, hän sanoi.

Vaikka ohjelman luonteeseen kuuluu juonittelu ja petkuttaminen, vakuuttaa Kalejaiye olleensa koko ajan rehellinen. 

– Se on meikäläisen elämän kulmakivi, että olen rehellinen, hän sanoi.

Kalejaiyen mukaan hänen ammattinsa hyödytti häntä Petollisten kuvauksissa muun muassa siten, että hän on hyvä tunnistamaan, milloin ihminen valehtelee. 

– Tiedän, miten valehteleva ihminen käyttäytyy, miten hän puhuu, minkälaisia reaktioita hänellä on asioihin.

Entä mahtoiko siitä olla hänelle formaatin kannalta jotain haittaa? Kyllä, ihan vain siitä, että on poliisi, Kalejaiye nauroi.

– Tiedostin sen ennen kuin lähdin kuvauksiin, mietin taktiikoita  ja vastaavaa, mutta tulin siihen lopputulokseen, että jos olen Petollinen, niin se on helppo arvata, koska se on mediaseksikästä, kun poliisi laitetaan "murhaamaan ihmisiä".

– Uskollisena taas voisi ajatella, että petolliset ottavat minut helposti silmätikuksi nimenomaan sen takia, että olen kuulustellut ihmisiä ja tunnistan valehtelun. 

Petolliset alkaa 29.8. Nelosella ja Ruudussa.

Lue myös:

    Uusimmat