Onko TTK:n kärkikolmikko jo arvattavissa? Tanssiraadilla selkeä mielipide

Huomenta Suomen Tanssiraadissa pohdittiin, onko TTK:n finaalikolmikko jo selkeä.

Seitsemännessä, sunnuntaina 20. lokakuuta nähdyssä Tanssii Tähtien Kanssa -lähetyksessä heittäydyttiin musikaaliteemaan. Tähtiparit toivat parketille erilaisia rakastettuja musikaaleja aina Maija Poppasesta ja Oopperan kummituksestaHigh School Musicaliin. Illan päätteeksi tanssikenkänsä joutuivat ripustamaan naulaan Mika Saukkonen ja Liisa Setälä.

Edellisillan TTK-lähetystä perattiin tuttuun tapaan Huomenta SuomenTanssiraadissa maanantaina. Raatilaiset, MTV Uutisten viihdetoimittajat Katja Lintunen ja Alexia Tänav totesivat, ettei pudotus tullut yllätyksenä. 

– Hirveästihän tästä on ollut puhetta, Saukkosen tanssityylistä. Moni varmaan odotti, että hän tippuu aikaisemmin, muttei tämä kyllä tullut yllätyksenä. Ei tainnut tulla Mikallekaan yllätyksenä, Lintunen sanoi.

– Ei se tullut, eikä se tullut meikäläisellekään. Eiköhän tämä ollut aika arvattavissa tässä vaiheessa kilpailua, kun taso on kuitenkin jo hirveän kova, Tänav komppasi. 

Tänav kertoi Saukkosen olleen helpottuneissa tunnelmissa pudotuksen jälkeen. 

– Kun haastattelin hänet pudotuksen jälkeen, niin haastatteluun saapuessaan hän tuumasi, että "Tässä näette helpottuneen miehen". Hän kertoi olevansa tosi kiitollinen tästä kokemuksesta, mutta sanoi myöskin, että nyt on Saukkosen pojasta lypsetty irti kaikki, mitä irti on ollut saatavissa, Tänav sanoi. 

Kauden seitsemännessä TTK-lähetyksessä nähtiin kauden ensimmäinen kymppirivi, jonka pokkasivat quickstepillään Bess ja Marko Keränen. Tanssiraadin mielestä parin kymppirivi oli todella ansaittu.

– Näkisin Bessin musikaalitähtenä. Tuohan oli aivan superhyvä. Näkee kyllä, että Bess on esiintyjä, Lintunen ylisti.

Tanssiraati totesi, että nyt, kun kilpailussa on saavutettu puoliväli, alkavat tuomarit toden teolla kiinnittämään huomiota tekniikkaan ja esimerkiksi siihen, että oppilaiden askeleet ovat kohdallaan. Sunnuntain lähetyksessä tuomaristo kehui esimerkiksi Arja Korisevan ottaneen tanssillisesti valtavan harppauksen eteenpäin.

– Arja ja Valtteri pokkasivat eilen kauden parhaat pisteensä, he saivat tuomaristolta 25 pistettä. Arja sanoi jälkihaastattelussa, että hän on saanut aiemmissa lähetyksissä vähän negativisempaa palautetta, ja että nyt tuntui hirveän hyvältä se, kun tulikin yhtäkkiä kehuja kehun perään, Tänav kertoi.

Kilpailussa on tässä vaiheessa mukana kuusi paria, joista kymppejä ovat saaneet Bessin ja Marko Keräsen lisäksi Linnea Leino ja Anssi Heikkilä, Isaac Sene ja Kastanja Rauhala  sekä Gogi Mavromichalis ja Kia Lehmuskoski. Onko kilpailun finaalikolmikko arvattavissa jo tässä vaiheessa?

Tanssiraadin mielestä ei. 

– Bess nappasi ensimmäisen kymppirivin. Linnea Leino ei nyt ollutkaan paras, tällä kertaa katsojien suosikki oli Isaac ja Kastanja. Ei ole vielä voittajaa tai edes kolmikkoa lyöty lukkoon. Nyt se riippuu siitä, miten he onnistuvat näissä tansseissa ja miten he hurmaavat katsojat. Minä en osaa yhtään sanoa, ketkä ovat finaalissa, Lintunen pohti.

– Gogihan on saanut hirveän hyviä kehuja esityksistään. Näen, että sieltä voi tässä vaiheessa vielä ihan kuka tahansa kiilata kärkeen, Tänav komppasi. 

Tanssiraati veikkaa, että tanssitaitojen lisäksi myös persoona vaikuttaa siihen, kuka tulee viemään kauden voiton.

– Persoona vaikuttaa tosi paljon, ja eniten nimenomaan kehityskaari. Onhan kehitystä näkynyt jo, mutta nyt pitäisi alkaa näkymään vielä enemmän. Ei pelkästään, että hienot temput, vaan se, minkälainen tanssi on, miten olet haastatteluissa, kuinka viihdyttävä olet, miten katsojat ihastuvat sinuun... Ne kaikki vaikuttavat, Lintunen sanoi.

– Veikkaan, että vaikka olisit kuinka hyvä tanssimaan, niin jos haastatteluissa olisitkin naama mutrussa, niin kyllä minä luulen, että sillä on myös todella iso vaikutus siihen, miten tässä tulee käymään, Tänav sanoi.

Tanssii Tähtien Kanssa sunnuntaisin klo 19.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.

Tanssiraati Huomenta Suomessa maanantaiaamuisin kello 9.50.

Lue myös:

    Uusimmat