Oodiin 84 vuotta myöhässä palautettu kirja nousi kansainvälisiin uutisiin – unohduksen syynä talvisota?

Monelle on tuttu tilanne, että kirjastosta lainattu kirja on tullut palautettua himpun verran myöhässä. 

Helsingin keskustakirjasto Oodiin 84 vuotta myöhässä palautettu kirja liikkuu kuitenkin jo aivan omissa sfääreissään. Oodi kertoi viikko sitten keskustakirjaston aulaan palautetusta kirjasta, jonka eräpäivä oli 26.12.1939. Kyseinen myöhässä palautettu teos on Sir A. Conan Doylen Pakolaiset.

Oodista kerrotaan, että huonomuistinen lainaaja oli taskun lainauskortin mukaan liikemies Pursimiehenkadulta. Oodin mukaan kirjastoon on ennenkin tuotu kirjoja kymmeniä vuosia myöhässä, mutta 84 vuotta myöhässä palautettu teos on jo omassa luokassaan.

– Aina parempi myöhään kuin ei milloinkaan, todetaan kirjastosta positiiviseen sävyyn.

Uutinen on herättänyt kansainvälistäkin kiinnostusta, sillä The Guardian uutisoi tapahtuneesta sivuillaan. Guardian kertoo jutussaan, että kirjan alkuperäisen lainaajan ja sen nyt palauttaneen henkilön välinen kytkös ei ole tiedossa.

Oodista epäillään, että Venäjän hyökkäys Suomeen marraskuussa vuonna 1939 lienee vaikuttanut siihen, että kirjan palauttaminen ei ole ollut lainaajan mielessä päällimmäisenä. Kirjaston mukaan kirja palautettiin takaisin hyvässä kunnossa. 
 

Lue myös:

    Uusimmat