Rautakauppa pani pystyyn nokkelan mainoskampanjan – "Ei Eduskuntatalon maalaukseen"

Eduskuntatalon töhriminen punaisella maalilla on herättänyt monenlaisia reaktioita, mutta ehkä nokkelin on espoolaisen rautakaupan oivallus panna teolla rahoiksi.

K-Rauta Merituuli Espoossa laittoi kaikki maalit tarjoukseen Eduskunnan maali-iskun inspiroimana.

– Suomea ovat yrittäneet värjätä punaiseksi itänaapuri ja nyt myös ruotsalaiset, ja vieläpä huonoilla maaleilla, kauppa kommentoi Facebook-päivityksessään.

Se lupasi asiakkailleen maalialennuksen, jonka saisi kyseistä julkaisua näyttämällä.

– Ei Eduskuntatalon maalaukseen, kauppa vielä ohjeisti.

K-Rauta Merituulen kauppias Petri Lappalainen kertoii Ilta-Sanomille ja Iltalehdelle julkaisun olleen kaupan mainostiimin käsialaa.

– No nyt ollaan kyllä mainonnassa hereillä ja aallon harjalla, yksi päivityksen huomannut kommentoi kaupan Facebook-sivuilla.

Kallis mielenilmaus

Mielenosoittajat töhrivät tänään keskiviikkona aamulla Eduskuntatalon pylväitä punaisiksi. Poliisi sai asiasta ilmoituksen aamukahdeksalta.

Tekijöiksi ilmoittautuivat Suomen Elokapina ja ruotsalainen Återställ Våtmarker. Ne kertovat tiedotteessa yhdistäneensä voimansa kiinnittääkseen huomiota turpeen nostoon.

Eduskunnan hallintojohtajan Pertti Rauhion mukaan orgaanisista ainesosista tehty väri saattaa jäädä pylväiden huokoiseen materiaaliin kiinni pesemisestä huolimatta.

Rauhion mukaan pylväiden puhdistamisen kustannukset saattavat nousta viisinumeroisiksi.

– Tuhansia euroja ainakin. Maksaa, mitä maksaa, vahingonkorvaus on sen mukainen.

Lue myös:

    Uusimmat