Vähittäispankkitoiminnan liikevoitto kasvoi peräti 286 prosenttia.
OP-ryhmän liikevoitto ennen veroja oli tammi–kesäkuussa 986 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 402 miljoonaa euroa. Asiakasliiketoiminnan tuotot eli korkokate, vakuutuspalvelutulos ja nettopalkkiotuotot kasvoivat yhteensä 47 prosenttia 1 777 miljoonaan euroon.
Pääjohtaja Timo Ritakallio sanoo tiedotteessa, että asiakasliiketoiminnan tuotot olivat vahvassa kasvussa erityisesti korkokatteen voimakkaan kasvun takia. Hänen mukaansa tulosta kasvatti erityisen voimakkaasti korkokatteen hyvä kehitys vähittäispankkitoiminnassa.
Vähittäispankkitoiminnan liikevoitto kasvoi 286 prosenttia. OP kertoo puolivuotiskatsauksessaan, että tammi–kesäkuussa vähittäispankin liikevoitto kasvoi 524 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 136 miljoonaa euroa. Korkokate kasvoi 106 prosentilla 999 miljoonaan euroon.
Ritakallion mukaan myös yrityspankki- ja vakuutustoiminnan tulokset olivat selvästi korkeammalla tasolla kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Talletusten ja luottokannan kehitys jatkui hänen mukaansa kuitenkin vaisuna.
– Talletukset vähenivät neljä prosenttia ja luottokanta pieneni prosentilla vuodessa. Niin uusien asuntoluottojen kuin yritysluottojen kysyntä oli selvästi edellisvuotta alemmalla tasolla, Ritakallio sanoo tiedotteen mukaan.
Lue myös: Danske: Yhä useampi keskituloinen on huolissaan rahojensa riittämisestä
OP arvioi loppuvuoden näkymiään siten, että talouden arvioidaan taantuvan maltillisesti ja inflaation odotetaan laskevan hitaasti.
– Toimintaympäristöön liittyy yhä poikkeuksellista epävarmuutta. Korkojen nousu heikentää tilannetta erityisesti kiinteistömarkkinoilla ja -rakentamisessa. Globaalien sijoitusmarkkinoiden kehitys yhdessä geopoliittisen tilanteen kanssa voivat äkillisesti vaikuttaa toimintaympäristöön, OP kertoo tiedotteessa.
OP Ryhmän tämän vuoden liikevoiton arvioidaan markkinakorkojen nousun myötä muodostuvan suuremmaksi kuin viime vuoden liikevoiton.
OP Ryhmän tuloskehityksen merkittävimmät epävarmuustekijät liittyvät toimintaympäristön kehitykseen, korko- ja sijoitusympäristön muutoksiin sekä saamisten arvonalentumisten kehitykseen.