Orpo kutsui koolle työmarkkinatoimijoita

Pron Malinen toivoo, että Kesärannan tapaaminen johtaa neuvotteluprosessin käynnistymiseen.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) on kutsunut keskeiset työmarkkinatoimijat koolle ensi perjantaina, kertoo Opetusalan ammattijärjestö OAJ.

Puheenjohtaja Katarina Murto sanoo OAJ:n tiedotteessa toivovansa tapaamiselta rakentavaa ja ratkaisuhakuista keskustelua.

Murron mukaan OAJ:n hallitus esitti helmikuun alussa kokouksessaan, että pääministeri kutsuisi keskeiset liitot koolle käynnistämään neuvottelut työmarkkinamallista sekä käymään vuoropuhelua työmarkkinakriisin ratkaisemiseksi.

– Arvostan tätä kutsua, pääministerillä on vastuu ja mahdollisuus ratkaista työmarkkinakriisi. Olen iloinen, että pääministeri on tarttunut OAJ:n hallituksen pyyntöön kutsua keskeiset toimijat koolle, Murto sanoo tiedotteessa.

Tapaamispaikkana Kesäranta

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen kertoo myös saaneensa kutsun perjantaiseen tapaamiseen pääministerin virka-asunnolle Kesärantaan.

Malisen mukaan tapaamisessa on määrä keskustella siitä, miten neuvottelut työmarkkinamallista saataisiin käynnistymään uudelleen.

– Mehän olemme toivoneet sitä, että käynnistyisi maan hallituksen kanssa keskustelu siitä, miten asiat saataisiin yhteensovitettua. Tietysti toivon, että perjantain tapaamisen lopputulema on se, että sellainen neuvotteluprosessi käynnistyy, missä pyritään hakemaan yhteistä lopputulosta. Sehän tässä on ollut tavoitteena koko ajan, Malinen sanoi STT:lle.

Malisen käsityksen mukaan Kesärannan tapaamiseen on kutsuttu samat tahot, jotka keskustelivat työmarkkinamallista joulukuussa Etelärannassa. Edustettuina joukossa ovat keskeiset palkansaaja- ja työnantajajärjestöt.

Jutun otsikkoa ja ingressiä korjattu kello 12.03. Koolle ei ole kutsuttu kaikkia työmarkkinatoimijoita. 

Lue myös:

    Uusimmat