Orpo Suomen komissaarisalkusta: "Täydellinen ratkaisu"

Pääministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan Henna Virkkuselle ehdotettu tehtävä Euroopan komissiossa oli "täydellinen ratkaisu" Suomelle.

– Juuri se, mitä haettiin ja se meni ihan maksimiin, Orpo totesi suomalaistoimittajille Tukholmassa.

Virkkusesta on tulossa yksi komission kuudesta varapuheenjohtajasta vastuullaan teknologinen suvereniteetti, turvallisuus ja demokratia.

Orpon mukaan Virkkusen salkussa on suuret mahdollisuudet vaikuttaa Suomen kahteen tärkeimpään prioriteettiin, eli turvallisuuteen ja kilpailukykyyn.

Orpon mukaan Suomi oli ajanut juuri tämänkaltaista tehtävää Virkkuselle, mutta se varmistui vasta EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyenin tiedotustilaisuudessa tiistaina.

– Olemme tehneet tätä työtä kuukausia ja huolehtineet siitä, että Henna Virkkunen tapasi (Ursula) Von der Leyenin jo meppinä. He ovat tutustuneet. Kun varmistui, että hänestä tulee komissaariehdokkaamme, aloimme rakentaa hänen vahvuuksia rakentamaan. Ja kun ne sopivat sen kanssa yhteen, mitä Suomi ja Eurooppa tarvitsevat.

Orpo korostaa, että Virkkusella on kokemusta kolmesta eri ministerin tehtävästä Suomesta sekä 10 vuoden kokemus europarlamentissa muun muassa digitalisaatiohankkeiden parissa.

Katso Orpon pidempi haastattelu tästä:

Lue myös:

    Uusimmat