Orpo Tilastokeskuksen väestöennusteesta: "Positiivinen näkymä"

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) piti Tilastokeskuksen torstaina julkistamaa väestöennustetta "positiivisena näkymänä".

– Se pitää nyt saada toteutumaan hallitulla hyvällä tavalla, Petteri Orpo sanoi STT:lle eduskunnassa.

– Jos väestönkehitys menisi sen käyrän mukaan, missä maahanmuuttoa ei olisi tulevaisuudessa niin paljon, meidän väestömäärämme romahtaisi ja meidän kykymme pitää yllä suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa vaarantuisi merkittävästi, Orpo sanoi.

Orpon mukaan hänen hallituksensa maahanmuuttopolitiikka on "hyvällä linjalla". Orpon mukaan hallitus toteuttaa toimia, jotka edistävät työperäistä maahanmuuttoa, ja samaan aikaan kiristää humanitaarisen maahanmuuton puolella lainsäädäntöä pohjoismaiselle tasolle.

– Työperäinen maahanmuutto on se, mitä meidän täytyy edistää ja mitä me haluamme edistää. Me tarvitsemme sitä, Orpo sanoi.

Mäkelä suhtautuu epäileväisesti

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä sanoi suhtautuvansa Tilastokeskuksen väestöennusteeseen epäilevästi, sillä viime vuosien runsas maahanmuutto perustuu ukrainalaisten pakolaisten maahantuloon. Se on hänen mukaansa kertaluonteinen ilmiö.

– Se, että se jatkuisi samanlaisella lineaarisella käyrällä, ei ole mielestäni uskottavaa, Mäkelä sanoi toimittajille eduskunnassa.

Mäkelän mielestä Suomen maahanmuuttopolitiikka on tällä hetkellä oikeilla raiteilla.

– Hallitus tekee ihan oikeanlaisia toimia työperäisen maahanmuuton suhteen, että tiukennetaan ehtoja, joilla maahan saa tulla ja täällä voi työskennellä. Nämä ihmiset, jotka näiden vaatimusten voimassa ollessa voivat jäädä maahan, todennäköisesti tuottavat aika hyvin kansantaloudelle, Mäkelä sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat