Tiedätkö sinä, miten keittoa kuuluisi syödä virallisen eurooppalaisen ruokailuetiketin mukaan?
Varmasti kaikki suomalaiset tuntevat lukusia perinteisen eurooppalaisen pöytäetiketin perussääntöjä: ateria aloitetaan alkuruoasta, aterimet asetetaan kello viiteen ruokailun loputtua, eikä röyhtäily ole hyvien tapojen mukaista. Ranskalainen etiketti ei suinkaan ole ainoa oikea totuus ja esimerkiksi Aasiassa pöytätavat poikkeavatkin suuresti eurooppalaisista tottumuksista.
Jos kuitenkin noudatetaan perinteistä eurooppalaista etikettiä, tulisi keittoa syödä täysin päinvastaisella tavalla kuin nykyään suurin osa ihmisistä syö. Etiketin mukaan nimittäin lusikan on liikuttava lautasella pois päin itsestä, eli keittoa ei suinkaan tulisi kauhaista suin päin suuhun. Tämän jälkeen keittoa kallistetaan lusikan reunalta varovasti suuhun. Lusikkaa ei siis saa upottaa kokonaan suuhun.
Katso videolta, miten keittoa kuuluisi etiketin mukaan syödä. Toimitko sinä näin?
Upotettavan Youtube-videon id
(MTV3)