Oscar-palkittu näyttelijä joutui tekemään abortin teini-ikäisenä laittomasti Meksikossa: "Enemmän kuin kammottavaa"

Näyttelijä Sally Field kertoo Instagram-videollaan, miten hän joutui matkustamaan teini-ikäisenä Meksikoon tehdäkseen abortin. 

Oscar-palkittu näyttelijä Sally Field, 77, kertoo Instagramissa jakamallaan videolla, että joutui teini-ikäisenä tekemään abortin. Tarinansa jakamisella hän haluaa tuoda esiin asioita, joita naiset joutuvat kokemaan. Lisäksi hän viittasi lisääntymisoikeuksiin liittyviin rajoituksiin, jotka ovat olleet keskeinen puheenaihe Yhdysvaltain vuoden 2024 presidenttikisassa. 

Field kertoo videolla, että hänelle tehtiin 17-vuotiaana abortti Tijuanassa, Meksikossa. Aborttiin kannustanut lääkäri oli heidän perheensä ystävä. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Abortti oli tuohon aikaan laiton Yhdysvalloissa.

Näyttelijän mukaan lääkäri ajoi hänet klinikalle hänen äitinsä ja lääkärin vaimon kanssa. Field kehuu videollaan lääkäriä, joka auttoi häntä hakeutumaan hoitoon. 

Field muistelee videolla kokemuksensa järkyttäviä yksityiskohtia ja kertoo, että häntä ahdisteltiin toimenpiteen aikana. Toimenpide tehtiin ilman nukutusta lukuun ottamatta ”muutamaa eetteripuhallusta”, ja Field tunsi kaiken kivun. 

– Häpeän sitä edelleen, koska kasvoin 50-luvulla, ja se on juurtunut minuun. Se oli enemmän kuin kammottavaa ja elämän mullistavaa, Shield kertoo videolla. 

Hän kertoi abortistaan ensimmäisen kerran vuonna 2018 julkaistussa muistelmateoksessaan In Pieces.

Varapresidentti Kamala Harris  on pyrkinyt nostamaan vaalikampanjassaan aborttioikeudet keskeiseen asemaan. 

Field kannatti Harrisia elokuussa. Hän on aiemmin ilmaissut tukensa demokraattien ehdokkaille ja puhunut pitkään naisten oikeuksien, LGBTQ+-oikeuksien ja ilmastonmuutoksen torjunnan puolesta.

Field on voinut nähdä muun muassa Perhesiteet-sarjassa ja elokuvassa Mrs. Doubtfire – isä sisäkkönä

Näyttelijä on palkittu parhaan naispääosanäyttelijän Oscar-palkinnolla vuosina 1980 ja 1985 sekä parhaan naissivuosanäyttelijän Oscar-palkinnolla vuonna 2013. 

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat