Apple toi iOS 10:ssä Viestit-sovellukseen myös iMessage-viestien yhteyteen asennettavat sovellukset ja tarrat.
Adam Howell keksi jännän idean: luoda sellaiset tarrakuvat, että ne näyttävät vastaanottajallaan aivan hänen lähettämiltään iMessage-viestien kuplilta. Näin tarroja viestiketjuun sijoittamallavoisi huijata vastaanottajan tällaiset viestit lähettäneen.
Phoneys-niminen tarrasovellus nousi hitaan alun jälkeen ladatuimmaksi maksulliseksi sekä eniten rahaa tuottavaksi iMessage-sovellukseksi keskiviikkona.
Applea tällainen huijausmahdollisuus ei kuitenkaan miellyttänyt. Howell kertoo blogipostauksessaan, kuinka hän sai torstai-iltana puhelun Applelta. Soittaja nimeltään Bill oli mukava, mutta esitti asiansa tiukasti. Applen lakiosastolla ei oltu tyytyväisiä, että Phoneys oli läpäissyt Applen sovelluskaupan hyväksyntäseulan. Tarrojen väri ei saisi olla vihreä tai sininen, niissä ei saisi käyttää Applen käyttämää San Francisco -fonttia eikä sovellusta voitaisi enää markkinoida ”kepposena”.
Applen viesti oli selvä: Howellilla olisi viikon verran aikaa muuttaa sovellustaan niin, että edellä mainittuja kohtia ei enää rikottaisi ja tarrat eivät näyttäisi normaaleilta viesteiltä. Ne voisi muuttaa esimerkiksi sarjakuvien puhekuplien tyylisiksi. Muuten sovellus poistettaisiin viikon kuluttua.
Howell kuvailee vaikeaa päätöstään, jota hän ei kertomansa mukaan ole vielä tehnyt. Jos hän taipuisi Applen vaatimuksiin ja päivittäisi sovellustaan, se muuttuisi rajusti ja sen ostaneet pettyisivät. Toisaalta, jollei hän taivu Applen vaatimuksiin, päättyisi sovelluksen tarina eikä se olisi enää ladattavissa. Sillä ei voisi enää tehdä rahaa. Sen ostaneet voisivat näillä näkymin käyttää sitä, kunnes he sen poistavat.
Yhdestä asiasta Howell on varma: Apple on oppinut virheestään, eikä Phoneysin jälkeen enää vastaavia iMessage-sovelluksia App Storeen tule pääsemään.
Vielä toistaiseksi Phoneys on saatavana. Suomessa se ei ole niin mielenkiintoinen, sillä tarjolla on vain englanninkielisiä tarroja lähetettäväksi.