Oulun ex-yhdyskuntajohtajalle syyte törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä – hankki syyttäjän mukaan itselleen auton kaupungin lukuun

Syyttäjän tiedotteen mukaan rikoksesta epäilty Matti Matinheikki kiistää syytteet.

Syyttäjä on nostanut Oulun kaupungin entistä yhdyskunta- ja ympäristöpalvelujen ylintä viranhaltijaa, yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikkiä vastaan syytteet törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä ja törkeästä petoksesta. Syyttäjän mukaan Matinheikki hankki kaupungin lukuun auton ja polkupyörän, jotka olivat todellisuudessa pääosin hänen yksityiskäytössään.

Lisäksi Matinheikki hankki itselleen parkkipaikan Oulun keskustasta. Parkkipaikka oli hankittu kaupungin lukuun ilman virkatehtävien hoitamiseen liittyvää perustetta, syyttäjä sanoo.

– Hän on näin rikkonut virkavelvollisuuksiaan ja hankkinut itselleen hyötyä. Menettelystä on aiheutunut vahinkoa Oulun kaupungille, sanotaan syyttäjän tiedotteessa.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2018–2020.

Matinheikin esihenkilönä toiminut Oulun entinen kaupunginjohtaja Päivi Laajala sai syytteen virka-aseman väärinkäyttämisestä. Epäillyn rikoksen tekoaika on vuonna 2020 tammikuun alusta maaliskuun loppupuolelle.

– Laajala ei ole vienyt Oulun kaupunginhallituksen ratkaistavaksi tai toissijaisesti tehnyt itse rikosilmoitusta Matinheikin virkavelvollisuuksien vastaisesta menettelystä eli ilmeisestä virkarikoksesta, tiedotteessa sanotaan.

Molemmat kiistävät syytteet.

Lue myös:

    Uusimmat