Oulun entistä kaupunginjohtajaa Päivi Laajalaa epäillään rikoksesta

Oulun entistä kaupunginjohtajaa Päivi Laajalaa epäillään virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Epäily liittyy tapaukseen, jossa Oulun kaupungin entisen yhdyskuntajohtajan Matti Matinheikin epäillään syyllistyneen törkeään virka-aseman väärinkäyttämiseen ja törkeään petokseen.

Asian esitutkinta on nyt valmistunut ja asia siirtynyt syyttäjälle syyteharkintaan.

Matinheikin epäillään syyllistyneen törkeään virka-aseman väärinkäyttämiseen ja törkeään petokseen. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet 13. maaliskuuta 2018 – 23. tammikuuta 2020.

Matinheikin epäillyt väärinkäytökset liittyvät työnantajan vuokraaman henkilöauton hankintaan ja autolla ajettuihin yksityisajoihin, pysäköintipaikan hankkimiseen ja käyttöön ilman esihenkilön hyväksyntää sekä yhteiskäyttöön hankitun sähköpyörän ottamiseen henkilökohtaiseen käyttöön. Tavoiteltu taloudellinen hyöty on ollut yli 40 000 euroa.

Kaupunginjohtaja ei vienyt asiaa kaupunginhallitukseen

Esitutkinnan yhteydessä poliisi on tutkinut tapahtumien aikaan yhdyskuntajohtajan esihenkilönä toimineen kaupunginjohtajan osalta sitä, että hän ei vienyt asiaa mahdollisen rikosilmoituksen tekemistä varten Oulun kaupunginhallituksen päätettäväksi.

Lisäksi kolmatta henkilöä on kuulusteltu epäiltynä virka-aseman väärinkäyttämiseen liittyen yhdyskuntajohtajan varoitusasian valmisteluun. Hänen henkilöllisyytensä tulee julkiseksi vasta syyteharkinnan päätyttyä.

Asiassa on kuulusteltu epäiltyjen lisäksi useita todistajia sekä Oulun kaupungin edustajaa asianomistajana.

– Syyteharkinta pyritään saattamaan loppuun kuuden kuukauden sisällä, kertoo syyttäjä Katri Junnikkala-Heikkinen MTV Uutisille.

Lue myös:

    Uusimmat