Outo tapaus: Vanha troolari haki suojaa Olkiluodon ydinvoimalan tulovesikanavasta

Eurajoella nähtiin erikoinen tapaus, kun troolarityyppinen alus päätyi eilen illalla Olkiluodon ydinvoimalan tulovesikanavaan. 

Asiasta tiedotti alkujaan Teollisuuden Voima (TVO) viestipalvelu X:ssä.

–  Erikoinen päivitys näin lauantai-iltaan. Olkiluoto 1 -laitosyksikön tulovesikanavaan ajautui tänään illalla 14. syyskuuta kotimainen merihädässä ollut romutroolari, TVO kirjoitti.

Länsi-Suomen Merivartiostolta kerrottiin kuitenkin sittemmin, että kyseinen alus ei ollut merihädässä.

–  Se on todennäköisesti mennyt säältä suojaan alueelle, jonne ei olisi pitänyt mennä, sanoi meripelastusjohtaja Tomi Maunu alkuyöstä.

Tapahtuma-aikaan tuulen nopeus oli Maunun mukaan noin kymmenen metriä sekunnissa. Hän tähdensi, että aluksen olisi pitänyt jäädä ankkuriin suojaiseen paikkaan, jos keli oli liian kovaa.

Hän kuvaili tulovesikanavaan päätynyttä alusta troolarityyppiseksi alukseksi ja varsin isoksi. Hän arvioi, että sillä pitäisi sinänsä kyseisissä sääoloissa pärjätä.

Tapauksesta ei kirjattu rikosilmoitusta

Merivartiostolla ei Maunun mukaan ollut niinkään tehtävää paikan päällä, koska kyse ei ollut merihädästä. Hänen käsityksensä mukaan alus ei ajelehtinut paikan päällä, vaan oli ollut kiinnittyneenä joihinkin rakenteisiin.

– Se on nyt saatettu turvallisille vesille, Maunu sanoi.

Maunun mukaan paikan päällä oli Rauman merivartioaseman partio ja tapaus hoidettiin yhteistyössä poliisipartion ja Teollisuuden Voiman kanssa.

Lounais-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kerrottiin alkuyöstä, että tapauksesta ei ole kirjattu rikosilmoitusta, eikä poliisi ole tehnyt toimenpiteitä paikan päällä.

Poliisilta tähdennettiin, että Teollisuuden Voimalla on toimivalta omalla alueellaan. Eilen sattuneessa tapauksessa oli poliisin mukaan kyse laittomasta alueelle tulemisesta ja toimenpiteitä on tehnyt TVO:n turvallisuuspäällikkö.

TVO:n alkuperäisen päivityksen mukaan tilanteesta ei aiheutunut vaaraa ihmisille, ympäristölle, eikä myöskään ydinturvallisuudelle.

Lue myös:

    Uusimmat