"Pääasia, että Munster ja kumppanit ovat ok" – Sami Pajarille valitettava tilanne

Klassikkopätkät opettivat Sami Pajaria: ”Osaa taas pikku juttuja pyytää” 2:25
Tässä Sami Pajarin kommentit huoltotauolta.

Ensimmäistä kilpailuaan Toyotan Rally1-autolla päästelevä Sami Pajari harmitteli, ettei hän päässyt ajamaan Suomen MM-rallin suosikkierikoiskoettaan lauantain aamupäivänä täysiä loppuun asti.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

M-Sport Fordin Grégoire Munster ajoi lauantain avanneella Västilän pätkällä ulos. Hänen jälkeensä liikkeelle lähtenyt Sami Pajari pystyi kaasuttelemaan täysipainoisesti vain erikoiskokeen alun, ja ajoi lopun pätkää hitaasti punaisen lipun aikana läpi. Pajari sai erikoiskokeelta lopulta laskennallisen ajan.

Sinne meni Grégoire Munster! Lauantaipäivään heti ensimmäinen ulosajo 1:58
Sinne meni Grégoire Munster – lauantaipäivään nopeasti ensimmäinen ulosajo.

Pajari sanoi jo pätkän maalissa tilanteen olleen kannaltaan valitettava, koska hän pitää Västilää suosikkipätkänään ja olosuhteetkin olivat hänen mukaansa täydelliset.

– Västilän eka 4,5 kilsaa olivat tosi makeat. Ihan hyvä split (väliaika) oli siihen tullut. Olisi ollut tosi makeaa ajaa se, mutta ei siitä sen kummempia. Pääasia, että Munster ja kumppanit ovat ok, vaikka menivät pihalle, Pajari kommentoi aamupäivän jälkeisellä huoltotauolla.

Västilän jälkeen siirryttiin Päijälän pätkälle.

– Ajattelin, että sitä kaikki muut ovat ajaneet näillä autoilla eniten. Muilla on suora kokemus, ja itse olin ekaa kertaa. Ajattelin, että voi olla haastava ajaa hyvää aikaa muihin verrattuna. 

Pajarin kellotus Päijälässä oli lopulta kuudenneksi nopein. Sitten hän kihautti aamupäivän päättäneellä maineikkaalla Ouninpohjan erikoiskokeella neljänneksi rivakimman ajan.

– Mielestäni Ouninpohjakin meni ihan hyvin. 

Jyväskylän osakilpailun kokonaistilanteessa viidentenä oleva Pajari sanoi saaneensa kovavauhtisilla ja legendaarisilla pätkillä taas ehdottomasti oppia.

– Pikkuhiljaa alkaa osua kohdalleen ajaminen, mutta vaatii vain luottamusta, että uskaltaa vetää siellä. En tarkoita, että lähdetään säätämällä säätämään, mutta nyt osaa taas pikkujuttuja pyytää autolta lisää. Koetetaan keksiä hyviä juttuja iltapäivään.

Loppupäivän aikana painellaan samat kolme pätkää toistamiseen ja Pajari saa näin myös Västilässä uuden yrityksen.

Ouninpohja tarjosi yllätyksiä Kalle Rovanperälle: ”Niitä aina tulee” 1:20
Ouninpohja tarjosi yllätyksiä Suomen MM-rallia johtavalle Kalle Rovanperälle.

Lue myös:

    Uusimmat