Pahasti taapertavan Pelicansin vaikeudet kasaantuvat – Jukureille mahtavia uutisia

Vaikean alkukauden pelannut Pelicans joutuu keskiviikon Sport-otteluun rajusti vajaamiehisenä, kun keskushyökkääjät Patrik Carlsson ja Elias Vilen jäävät sivuun kokoonpanosta.

Neljästä ensimmäisestä ottelustaan vain kaksi pistettä keränneen lahtelaisryhmän kokoonpanossa käy kova kato. Keskiviikkona Vaasassa Sportin kohtaavasta miehistöstä puuttuvat jo aiemmin sivussa olleiden Ryan Laschin, Lars Bryggmanin ja Libor Zabranskyn kaltaisten tähtien lisäksi muun muassa Patrik Carlsson ja Elias Vilen. Keskushyökkääjien putoamisen seurauksena lahtelaisten ketjukoostumukset menevät paljolti uusiksi edellisestä Ilves-ottelusta.

Ykkössentteri Carlssonin paikan ottaa kakkosketjusta nouseva Miro Väänänen. Väänäsen lisäksi ketjussa hyökkäävät tänään Iikka Kangasniemi ja Lubos Horky. Mainiosti suoriutuneessa kolmosketjussa Rasmus Kumpulainen puolestaan siirtyy Vilenin paikalle sentteriksi Miika Roineen noustessa ketjun laitaan. Ketun täydentää Leevi Tukiainen.

Pelicans on ajautunut uuden päävalmentajansa Juhamatti Yli-Junnilan johdolla vaikeaan paikkaan. Lahtelaisseura kasvatti täksi kaudeksi pelaajabudjettiaan kolmeen miljoonaan euroon, mutta tähtiä vilisevän nipun peli ei ole ottanut alkukaudesta sujuakseen. Pelicans on hävinnyt kolme edellistä otteluaan Ässille, Lukolle ja Ilvekselle maalierolla 5–15.

Tällä viikolla riittää jälleen haastetta, kun Sportin jälkeen vastassa ovat sarjan suursuosikit Ilves ja HIFK.

Tähtikaksikon paluu

Ässiä isännöivän Jukurien odotus päättyy keskiviikkona, kun mikkeliläiset saavat takaisin kokoonpanoon tähtihyökkääjänsä Max Ellisin ja Peter Abbandonaton.

Kaksikko hurjasteli Jukurien kolmessa ensimmäisessä ottelussa säväyttävät tehot, kun Ellis kirjasi pisteet 5+1 ja Abbandonato 1+4, mutta joutui sairastelun vuoksi sivuun kolmesta seuraavasta ottelusta. Keskiviikkona Ässiä vastaan Ellis ja Abbandonato muodostavat avauskierroksilta tutun tehovitjan kuudessa ottelussa peräti tehot 3+5 naputtaneen Alex Berardinellin kanssa.

Apu sairastuvalta tulee tarpeeseen, sillä Jukurit kaipaa kipeästi pisteitä. Avauskierroksella HPK:n murskannut mikkeliläisryhmä on hävinnyt viisi edellistä otteluaan ja valahtanut sarjan häntäpäähän. Ässät puolestaan on Lukon, Ilveksen ja Sportin lisäksi ainoana joukkueena päässyt pisteille jokaisessa ottelussaan.

Jukurien viikko-ohjelmaan kuuluu Ässät-ottelun lisäksi kohtaaminen KalPan ja KooKoon kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat