Paikallispelissä tapeltiin – HIFK-fanit polttivat vastustajan fanilakanan

Miesten jääpalloliigassa pelattiin tapaninpäivänä paikallisottelu. Katsomossa syntyi kahakka, josta saattaa olla luvassa jatkoseuraamuksia. 

HIFK isännöi tapaninpäivänä klo 15 alkaneessa ottelussa Botniaa. Paikalliskamppailussa HIFK:n katsomossa syntyi yhteenotto. Osapuolina olivat joukkueiden kannattajat.

Kahakoinnin jälkeen HIFK-fanit polttivat Botnian kannattajalakanan, jonka vuoksi ottelu keskeytettiin hetkeksi. 

HIFK Bandyn tiedottaja Joni Hilden vahvistaa, että katsomossa tapeltiin, ja että kotijoukkueen fanit polttivat Botnian kannatuslakanan. Hilden ei ota kantaa siihen, kuka tilanteessa toimi aloittavana osapuolena. 

Hildenin mukaan ottelua seurasi paikan päällä poliisin siviiliasuinen edustaja. Välikohtauksen seurauksena ottelupaikalle Brahen kentälle saapui lisäksi kolme poliisipartiota. 

HIFK kertoo verkkosivuillaan, että tapauksesta on tehty raportti. 

Valitettava ylilyönti

Botnian seurajohtaja Vesa Peräjärvi on harmissaan tapahtuneesta. Peräjärvi oli paikalla ottelussa. Seurat ovat kommunikoineet tapauksesta keskenään. 

– IFK:n (puheenjohtaja) Erik Hörhammerin kanssa olen asiasta tänään puhunut ja on sovittu, että tällainen kaikki tullaan kitkemään pois, Peräjärvi sanoo. 

– Emme halua mitään koston kierrettä. Asetutaan seurana tällaisten yläpuolelle. Täytyy aina muistaa, että kyseessä on paikallispeli ja se luo hyvää tunnelmaa. Valitettavaa, että nyt sattui ylilyönti.

Jääpalloliiton kilpailu- ja viestintäkoordinaattorin Andreas Sjöblomin mukaan liitto on tietoinen tapauksesta, mutta yksityiskohtia selvitetään edelleen.

– Tuomariraportti on vasta tekeillä ymmärtääkseni. Kurinpitolautakunta ottaa tämän sitten mahdollisesti käsittelyyn, Sjöblom sanoo.

Itse ottelu päättyi tasalukemiin 4–4. 

Korjaus klo 19.45: Jutussa kerrottiin aiemmin, että HIFK on tehnyt tapahtumista raportin. Todellisuudessa raportin on tehnyt ottelun tuomari.

Lue myös:

    Uusimmat