- 125 g voita tai margariinia
- 1½ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2½ dl karkeita vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti.
Murotaikina sopii hyvin piirakkapohjaksi:
· Täytä ohut piirakkapohja marjoilla tai hedelmäpaloilla (ja maustetulla rahkamunaseoksella tai muruseoksella). Paista 175 asteisen uunin alaosassa 25-40 min. Voit myös paistaa torttupohjan kypsäksi ilman täytettä ja täyttää sen vasta jäähtyneenä esim. marjoilla tai hedelmillä ja kermavaahdolla tai jäätelöllä.Ohjeesta tulee sopiva annos piirakkavuokaan (halkaisija n. 28 cm).
Murotaikinasta valmistat maukkaita pikkuleipiä:
· Lisää taikinaan 1 dl joko kookoshiutaleita, suklaa- tai mantelirouhetta tai mausta taikina lempimausteellasi (esim. inkivääri tai minttu). Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 5-10 min.