Pariisista palaavilla urheilijoilla poikkeuksellinen vastaanotto lentoasemalla

Pariisin olympialaisista Etelä-Koreaan palaavat urheilijat saavat lentoasemalla poikkeuksellisen vastaanoton.

Etelä-Korea on sijoittanut luteita haistelevan koiran maan päälentoasemalle Soulin kupeessa sijaitsevalle Incheonille. Koiran tarkoituksena on torjua tuholaisten pääsy maahan Pariisin olympialaisista saapuvien urheilijoien, virkailijoiden ja fanien mukana.

Nuuskintatehtävää lentoasemalla hoitaa kaksivuotias beagle Ceco, joka on tuholaistorjuntayhtiö Cescon mukaan maan ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa hyönteisten kemikaalien tuoksun tunnistava koira. Tuholaistorjuntayhtiö toimii yhteistyössä Etelä-Korean turvallisuus- ja liikenneministeriöiden sekä terveysviraston kanssa. Cesco tekee yhteistyötä lentoyhtiöiden ja lentoaseman kanssa Icheonille saapuvien matkustajien tarkastamiseksi.

Viranomaiset pyrkivät rauhoittelemaan Pariisissa mahdollisen ludeuhan aiheuttamaa huolta jo hyvissä ajoin ennen olympialaisia. Tartuntoja pyrittiin ehkäisemään erityisellä kampanjalla.

– Kun maailmanlaajuinen yhteisö kokoontuu Pariisiin vuoden 2024 kesäolmypialaisiin, on olemassa mahdollisuus, että luteita pääsee maahan tapahtuman jälkeen, maan hallituksen tiedotteessa sanotaan.

– Tästä syystä pyrimme estämään luteiden pääsyn maahan maan keskeisimmän sisääntuloväylän Incheonin kansainvälisen lentoaseman kautta.

Ceco aloitti työnsä perjantaina, kun urheilijoita ja taustajoukkoja alkoi saapua enenevissä määrin Pariisista. Koira jatkaa työskentelyään 8. syyskuuta asti.

Myös Pariisista saapuvien lentokoneiden desinfiointia on lisätty. Normaalisti koneet desinfioidaan kerran kuussa, mutta nyt tahtia on kiristetty niin, että desinfiointi tehdään kerran viikossa. Lentoaseman karanteeniviranomaiset ovat valmistautunut toimiin, jos lentokoneissa tai lentoasemalla havaitaan luteita.

Etelä-Korean joukkueessa Pariisissa kilpaili 144 urheilijaa. Olympiakisat päättyivät sunnuntaina.

Lue myös:

    Uusimmat