Patrik Laine piti painavan puheenvuoron

Tulosruutu 20.8: Patrik Laine kaupattiin Montrealiin – asiantuntija avaa lähtökohdat

NHL-tähti Patrik Laine jakoi sosiaalisessa mediassa painokkaan ja tärkeän videoviestin, jonka hän on julkaissut kihlattunsa Jordan Leigh'n kanssa perustamallaan tukisivustolla.

Vastikään Columbuksesta Montrealiin kaupattu Laine vapautui aiemmin kesällä NHL:n ja NHL:n pelaajayhdistyksen hoito-ohjelmasta, johon hän oli hakeutunut vuoden alussa. Hoito-ohjelma on tarkoitettu NHL-pelaajille ja heidän perheilleen auttamaan mielenterveys- ja päihdeongelmissa sekä muissa henkilökohtaisissa vaikeuksissa.

Laineen tapauksessa syynä hoito-ohjelmaan hakeutumiseen olivat mielenterveysongelmat.

Aiemmin tässä kuussa Laine julkaisi yhdessä kihlattunsa kanssa From us to you -kanavan, jossa ihmiset voivat jakaa kokemuksiaan mielenterveyden ongelmista. 

Nyt kanavalla on julkaistu Laineen videoviesti, jonka Laine itse on jakanut omalla Instagram-tilillään.

– Yksi parhaista neuvoista, jonka olen koskaan saanut, on olla riittävän rohkea pyytääkseen apua. Minulle se on ollut todella vaikeaa, Laine sanoo videolla.

– Monilla ihmisillä siihen liittyy häpeää. Monet ovat liian ylpeitä pyytääkseen apua. Minä koin aina valittavani, mutta ihmiset haluavat kuunnella. He haluavat auttaa.

– Vaikka asioista on vaikea puhua, olen oppinut, että puhuminen on parasta lääkettä, oli se sitten ystäville tai ammattilaisille. Minulle se on ollut terapeuttini. Se, että olen saanut tavata häntä kolmesti viikossa, on ollut kuin siunaus. Olen käynyt läpi tunteita uudelleen ja uudelleen. Vaikka vaikeista asioista ei ole kiva puhua, siitä tulee vähitellen yhä helpompaa. 

– Tärkein viestini on, että kun on kyse mielenterveyttä koskevista asioita tai mistä tahansa, puhutaan paljon enemmän kuin nyt.

Vuonna 2016 toisena pelaajana NHL:ään varattu, ensimmäisillä Pohjois-Amerikan-kausillaan kovia tehoja mättäneellä Laineella on ollut viime vuosina vaikeaa. 

Peli ei ole kulkenut entiseen malliin, ja marraskuussa 2021 Laineen Harri-isä kuoli vain 54 vuoden iässä.

– Hän on ollut minun suurin fanini ja tukijani aina. Ei sillä, että äitini ja siskoni ja muut eivät olisi sitä olleet, mutta jääkiekko oli meidän yhteinen juttumme ja intohimomme, Laine sanoi tuolloin Columbus Blue Jacketsin verkkosivuilla.

– En varmasti olisi tässä ilman häntä, ja hän katsoi aina otteluni siitä asti, kun olin lapsi. Hän heräsi keskellä yötä katsomaan otteluitani, joten tämä on todella rankkaa. Menetin parhaan ystäväni, se on raskasta.

Lue myös:

    Uusimmat